ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνω μια σύνοψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη εκκρεμότητα αφορά την ολοκλήρωση του πίνακα της Σούπερ Λίγκας της επόμενης χρονιάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δεκαπέντε ομάδες στη Λίγκα: έχουν υποβιβαστεί η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός και εξαιτίας της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής ο Ηρακλής. Εχουν προβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά τα μπαράζ της Β΄ Εθνικής από τα οποία θα πρέπει να προκύψει ο τρίτος που θα προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα. Κανείς δεν έχει καταλάβει αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν μπαράζ. Αν δεν γίνουν, την τρίτη θέση διεκδικεί ο ΟΦΗ ως τρίτος της κανονικής περιόδου, όμως στη Σούπερ Λίγκα δεν τον θέλουν γιατί δεν έχει πιστοποιητικό συμμετοχής. Ποιος έχει; Ο τέταρτος Λεβαδειακός.

Μόνο που η ΕΠΟ έχει αποφασίσει, αλλάζοντας τα όσα η ίδια πρέσβευε προ δύο εβδομάδων, ότι για τις ομάδες που προβιβάζονται δεν χρειάζονται φέτος άδειες! Αν ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο ο Λεβαδειακός απειλεί ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Η τρίτη εκκρεμότητα αφορά τα πλέι άουτ της Β΄ Εθνικής, δηλαδή τους κατατακτήριους αγώνες μπαράζ στους οποίους ο χαμένος υποβιβάζεται. Αυτή τη στιγμή έχουν υποβιβαστεί με πειθαρχικές αποφάσεις για πλαστογραφία δικαιολογητικών ο Εθνικός και ο Ιωνικός κι έχει κληθεί για το ίδιο παράπτωμα σε απολογία η Καρδίτσα. Με δεδομένο ότι υποβιβάζονται συνολικά τρεις, αν τιμωρηθεί και η ομάδα της Καρδίτσας, δεν θα γίνουν αγώνες κατάταξης.

Η τέταρτη εκκρεμότητα αφορά το ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στη Β΄ και ποιες στην Γ΄ Εθνική. Συνολικά εικοσιμία ομάδες κατηγορούνται ότι έχουν καταθέσει πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και η Παναχαϊκή και η Επανομή που έχουν προβιβαστεί από την Γ΄ στη Β΄ Εθνική! Η Παναχαϊκή έχει προσκομίσει στοιχεία που μαρτυρούν την αθωότητά της και ελπίζει ότι δεν θα έχει πρόβλημα, οι άλλες είκοσι ομάδες περιμένουν κλήσεις στον αθλητικό δικαστή. Αν τιμωρηθούν μάλλον θα υποβιβαστούν και αυτές.

Σκεφτείτε ότι όλα αυτά υπήρχαν πριν καν ξεσπάσει το σκάνδαλο των στημένων παιγνιδιών, για το οποίο επίσης αναμένονται σύντομα κλήσεις και κατηγορίες που σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αφορούν και άλλες δέκα με δεκαπέντε ομάδες! Λέμε ότι το ποδόσφαιρο αυτοδιοικείται. Εγώ λέω ότι μάλλον αυτοκαταστρέφεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή