Απρόβλεπτη αρχή στο Κόπα Αμέρικα

Απρόβλεπτη αρχή στο Κόπα Αμέρικα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λίγα γκολ αλλά απρόβλεπτα αποτελέσματα άρχισε στην Αργεντινή το 43ο Κόπα Αμέρικα, με τα δύο φαβορί, τη γηπεδούχο και τη Βραζιλία να στραβοπατούν από το ξεκίνημα. Με μόλις τρία τέρματα σε τέσσερις αγώνες δύσκολα μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος, όμως τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα παιχνίδια ήταν πλούσια σε θέαμα και συγκινήσεις.

Το 1-1 της Αργεντινής με τη Βολιβία μπορεί να απογοήτευσε τους γηπεδούχους στη Λα Πλάτα, όμως περιείχε δύο γκολ χάρμα ιδέσθαι από τον Εντιβάλντο Ρόχας της Βολιβίας (με πονηρό τακουνάκι) και τον Σέρχιο Αγουέρο με εντυπωσιακό βολέ, αλλά και πλούσιο ρεπερτόριο ατομικών ενεργειών των αστεριών της Αργεντινής. Στο ομαδικό παιχνίδι όμως τα χάλασαν…

Η Κολομβία είναι η μοναδική ομάδα με νίκη από τους τέσσερις πρώτους αγώνες, αφού κατέβαλε με 1-0 την ολυμπιακή ομάδα της Κόστα Ρίκα (η βασική ομάδα αναπαύεται μετά το Γκολντ Καπ). Ετσι μετρίασε τις κακές εντυπώσεις από τις συλλήψεις 21 Κολομβιανών οπαδών που συνεπλάκησαν μεταξύ τους διότι υποστηρίζουν διαφορετικούς συλλόγους στη χώρα τους!

Η Βραζιλία ήταν τουλάχιστον απογοητευτική κόντρα στη Βενεζουέλα, μένοντας στο 0-0. Από το ματς αυτό θα μείνουν μόνο το δοκάρι του Αλεσάντρε Πάτο στο 27ο λεπτό και ο καβγάς του Βραζιλιάνου αστέρα Νεϊμάρ με τον τεχνικό της Βενεζουέλας, Σέσαρ Φαρίας μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Πολύ καλύτερος αγώνας ήταν το 0-0 μεταξύ της Παραγουάης και του Ισημερινού, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι δύο τερματοφύλακες, ο Παραγουανός Χούστο Βιγιάρ και κυρίως ο 39χρονος Μαρσέλο Ελισάγα.

Τα ξημερώματα επρόκειτο να αναμετρηθούν η Ουρουγουάη με το Περού και η Χιλή με το αποδεκατισμένο Μεξικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή