Η Αθήνα έστειλε μήνυμα ελπίδας και αποχαιρέτησε τον «Κόσμο των Νικητών»

Η Αθήνα έστειλε μήνυμα ελπίδας και αποχαιρέτησε τον «Κόσμο των Νικητών»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To σβήσιμο της «Φλόγας της Ελπίδας», χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σηματοδότησε την ολοκλήρωση των Παγκοσμίων Αγώνων Σπέσιαλ Ολύμπικς, «Αθήνα 2011». Οι 7.000 αθλητές και αθλήτριες, από 180 χώρες του κόσμου, μας μετέφεραν για 10 ημέρες στον «Κόσμο των Νικητών» και μένει να δούμε εάν τα μηνύματά τους θα βρουν αποδέκτες στην ελληνική κοινωνία. Κεντρικό θέμα των χθεσινών εκδηλώσεων ήταν «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία). Οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο ταξίδεψαν στις ρίζες και την παράδοση της ελληνικής ιστορίας και απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα από γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες όπως, Σταμάτης Κραουνάκης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Πετρολούκας Χαλκιάς, Onirama, Αerikα, Μύρωνας Στρατής, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Νατάσσα Μποφίλιου. Συμμετείχαν, επίσης, οι ηθοποιοί Δημήτρης Λιγνάδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαρία Ναυπλιώτου και Δήμητρα Δουμένη.

Στόχος της γιορτής ήταν να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι η Ελλάδα, πέρα από τις αντιξοότητες, παραμένει κοιτίδα ενότητας, φιλοξενίας, πολιτισμού και ελπίδας. «Ηταν μία εκπληκτική διοργάνωση. Σε όλα τα στάδια διεξήχθησαν ωραίοι αγώνες. Πριν από την έναρξη είχαμε πει ότι τα Σπέσιαλ Ολύμπικς ήρθαν στο σπίτι τους, την Ελλάδα, στην γενέτειρα του αθλητισμού», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος, Τίμοθι Σράιβερ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέλαση αντιπροσωπείας 300 αθλητών. «Οι αθλητές των Σπέσιαλ Ολυμπικς απέδειξαν στην Αθήνα και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είναι πραγματικοί αθλητές και αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο στον αθλητισμό», τόνισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Κορέα και, έτσι, η χθεσινή τελετή ολοκληρώθηκε με τις Γουόντερ Γκερλς, ένα συγκρότημα που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ασία και πρόκειται για τις αγγελιαφόρους της κορεατικής κουλτούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή