Ισχυροί «αιώνιοι» με αβέβαιο μέλλον στην Ευρωλίγκα

Ισχυροί «αιώνιοι» με αβέβαιο μέλλον στην Ευρωλίγκα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «αύρα» της καταξίωσής τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ειδικά για τον Παναθηναϊκό που μετράει έξι τίτλους, εκ των οποίων οι πέντε στα τελευταία 11 χρόνια, αλλά και του Ολυμπιακού με τις δύο συμμετοχές σε φάιναλ φορ, ακολουθεί τους «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ και στην προσεχή κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι συμπεριελήφθησαν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Το ένδοξο παρελθόν, όμως, όσο πρόσφατο κι αν είναι, δεν προμηνύει και την ανάλογη συνέχεια για τη δυναμικότητα των ομάδων που θα παρουσιαστούν την επόμενη περίοδο στην Ευρωλίγκα. Ο εξορθολογισμός του κόστους που θα κάνουν οι διοικήσεις των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα καταλήξει στην απώλεια των περισσότερων καταξιωμένων παικτών που διέθεταν, οι οποίοι αναζητούν την επόμενη ημέρα της καριέρας τους σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ηδη ο Μίλος Τεόντοσιτς θεωρείται παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Φώτσης υπέγραψε στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία ενδιαφέρεται και για τον Μπουρούση.

Οι κουμπάροι Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς έχουν, πλέον, στενό οικονομικό πλαίσιο για τη στελέχωση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντιστοίχως. Δείχνουν διατεθειμένοι να λύσουν τα δύσκολα «σταυρόλεξα» που τους τέθηκαν χωρίς να διαθέτουν πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά ακόμα τηρούν στάση αναμονής.

Ο Ομπράντοβιτς άκουσε τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, αλλά επισήμως δεν έχει τοποθετηθεί αν θα «συστρατευθεί». Εικάζεται, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ότι θα το κάνει και θα προχωρήσει σε νέο επανασχεδιασμό του «Τριφυλλιού».

Στον Ολυμπιακό, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι παραμένουν… σιωπηρώς στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ και μαζί τους συνεχίζει και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, χωρίς να έχει διευκρινίσει απόλυτα την οριστική απόφασή του.

Το θέμα της υστεροφημίας απασχολεί και τους δύο Σέρβους τεχνικούς, καθώς είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να μετατραπούν σε… κομπάρσους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βελιγράδι, ο Ομπράντοβιτς και ο Ιβκοβιτς έχουν επικοινωνήσει για την κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν.

Πάντως, η μεταγραφική «στροφή» και των δύο ομάδων σε Ελληνες ταλαντούχους παίκτες αφ’ ενός αποτελεί «μονόδρομο» και αφ’ ετέρου μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη τόνωση της αγοράς για τη γενιά των αθλητών που βρίσκονται πίσω από τη «βιτρίνα» της εθνικής ομάδας και «παρακαλούσαν», μέχρι πρότινος, για περισσότερο χρόνο συμμετοχής (Σλούκας, Παππάς, Παπανικολάου, Μάντζαρης).

Εν όψει της κλήρωσης που θα γίνει μεθαύριο, τα άλλα γκρουπ δυναμικότητας συγκροτήθηκαν ως εξής: 2ο: Σιένα, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 3ο: Παρτιζάν, Ούνιξ Καζάν, Ουνικάχα Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, 4ο: Πρόκομ, Μπιλμπάο, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις, 5ο: Αρμάνι Μιλάνο, Ολύμπια, Μπάμπεργκ, Καντού, 6ο: Νανσί, Ζάγκρεμπ, Α΄ ομάδα προκριματικών, Β΄ ομάδα προκριματικών.

Ο ΠΑΟΚ, που θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση (δύο όμιλοι των 8), συμπεριελήφθη στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη γαλλική Σαρλερουά, ενώ ισχυρότερες αξιολογήθηκαν οι Αλμπα, Βιλερμπάν, Κίμκι, Λιέτουβος, Τσιμπόνα και Νίμπουρκ.

Στην ΤΣΣΚΑ ο Τεόντοσιτς

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πως δεν θα «ισοφαρίσει» την πρότασή της για τον Μίλος Τεόντοσιτς, κάτι που σημαίνει πως ο Σέρβος γκαρντ θα πρέπει να θεωρείται κάτοικος Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εισπράξουν 1,3 εκατ. ευρώ από τους Ρώσους και παράλληλα θα «γλιτώσουν» άλλα 700.000 ευρώ από το συμβόλαιο του παίκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή