Σε αναμονή για τις πρώτες διώξεις

Σε αναμονή για τις πρώτες διώξεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση του υλικού της δικογραφίας που αφορά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης. Παράλληλα, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των στοιχείων και θα έχουν καταλήξει σε πόρισμα για όποιους εμπίπτουν στις διατάξεις του ποδοσφαιρικού δικαίου.

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ασκηθούν οι πρώτες ποινικές διώξεις που θα αφορούν τα πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και σχετίζονται άμεσα με το ποδόσφαιρο. Δηλαδή τους Αχ. Μπέο, Γ. Τσακογιάννη, Στ. Ψωμιάδη, Ν. Χάλκο, Τ. Παντέλη και άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς θα ασχοληθούν πρώτα με αυτούς που έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται επειδή θεωρούνται ως οι «βασικοί κατηγορούμενοι» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους, παραμένουν ελεύθεροι οι Μ. Ψωμιάδης, Γ. Παπαδόπουλος, Μ. Νικολόπουλος και Γ. Παπακώστας.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν χθες ότι κάποιοι από τους καταζητούμενους αναμένεται να εμφανιστούν στις Αρχές αύριο ή την Πέμπτη.

Ηδη, όπως έγινε γνωστό ο ένατος τακτικός ανακριτής που ασχολείται με την υπόθεση πήρε δεκαπενθήμερη παράταση και θα συνεχίσει το έργο του μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τόσο η τακτική όσο και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αναμένουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ αλλά και τις απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου σε δέκα χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων οι Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Μαλαισία και άλλες.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων θα απασχολήσει μεθαύριο και τη Βουλή και συγκεκριμένα την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος και ο ΓΓΑ Π. Μπιτσαξής.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη υπόθεση και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ενδέχεται να κληθούν στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο ομόλογός του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό αναμένεται να συμβεί από την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον η πρόεδρος της Επιτροπής, Χρ. Αράπογλου, και οι βουλευτές που μετέχουν κρίνουν ότι πρέπει να κληθούν οι δύο θεσμικά κορυφαίοι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου ο ένας εκ των οποίων εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή