«Κόκκινο» στη συγχώνευση της Καβάλας με τον Ηρακλή

«Κόκκινο» στη συγχώνευση της Καβάλας με τον Ηρακλή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπλοκάρει» η Πολιτεία τη διαδικασία συγχώνευσης της Καβάλας με τον Ηρακλή. Το επιμελητήριο Καβάλας «άναψε κόκκινο φως» στο αίτημα των «αργοναυτών» για τροποποίηση του ονόματος της ΠΑΕ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ουδείς απ’ τη διοίκηση της Καβάλας μπήκε στον κόπο να μεταβεί στο επιμελητήριο για να παραλάβει την αρνητική γνωμοδότηση. Το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση είχε καταθέσει αίτημα στο επιμελητήριο για τροποποίηση του ονόματος του συλλόγου, παρά το γεγονός πως στην πόλη της Μακεδονίας επικρατούσε αναβρασμός για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και τη μετονομασία της σε ΠΑΕ Ηρακλής. Να σημειωθεί πως η θετική γνωμοδότηση του επιμελητηρίου είναι απαραίτητη στον φάκελο που θα δοθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν πως στον φάκελο που κατατέθηκε στο επιμελητήριο υπάρχει πλαστογραφημένο έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως η ερασιτεχνική Καβάλα συμφωνεί με την αλλαγή της ονομασίας. Ωστόσο, τα στελέχη της με δημόσιες τοποθετήσεις τους εκφράζουν ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις τους: «Το όνομα και το σήμα της Καβάλας ανήκουν στο ερασιτεχνικό σωματείο, αυτό δεν μπορεί να υπερκεραστεί», είπε χαρακτηριστικά το μέλος της ερασιτεχνικής Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Μπροστά στην «καταιγίδα» των εξελίξεων, η ΕΕΑ θα συνεδριάσει σήμερα και έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των ομάδων, καθώς τα μέλη της γνωρίζουν τις πληροφορίες περί πλαστογραφίας. Το «παρών» θα δώσουν και βουλευτές Καβάλας. Πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα ελέγξει και τον ρόλο του προέδρου της Καβάλας, Σταύρου Ψωμιάδη, αφού κατά την απολογία του στον ανακριτή για τα «στημένα», υποστήριξε πως το κουμάντο στην ομάδα το κάνει ο πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης.

Απαντώντας χθες σε ερώτηση του βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Παπουτσή, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης τόνισε πως η Πολιτεία, μέσω της ΕΕΑ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει και να αποτρέψει την όποια παρεκβολή από τη νομιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή