Δέκα μέρες διορία για τους Τούρκους

Δέκα μέρες διορία για τους Τούρκους

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτατες αναμένονται οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο τουρκικό ποδόσφαιρο, καθώς η ομοσπονδία της χώρας δήλωσε ότι δεν θα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις για να επιβάλει τις ποινές της, ενώ και η UEFA έθεσε προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για αποφάσεις οριστικές.

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εξέφρασε την ανησυχία της και έδωσε 10 μέρες στους Τούρκους για την επιβεβαίωση της ομάδας που θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό αφού η Τράμπζονσπορ ή (αν αφαιρεθεί ο τίτλος από την ύποπτη Φενέρμπαχτσε) η Γκαζιάντεσπορ θα είναι ανάμεσα στις πέντε πιθανές του αντιπάλους.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την άλλη Παρασκευή η τουρκική ομοσπονδία θα πρέπει να λάβει τόσο ευαίσθητες αποφάσεις όσο η συμμετοχή ή όχι της Φενερμπαχτσέ στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ, και ουσιαστικά εάν θα της αφαιρεθεί ο τίτλος που κατέκτησε με τρόπο που οι αρχές θεωρούν ύποπτο.

Σε πλήρη αρμονία με την UEFA, και η ομοσπονδία της γείτονος δείχνει απολύτως διατεθειμένη να τρέξει την υπόθεση και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις για τα 19 ύποπτα ματς, ενόψει και του νέου τουρκικού πρωταθλήματος που αρχίζει στις 7 Αυγούστου.

«Η δικαστική διερεύνηση μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, Επομένως θα πρέπει να δράσουμε με βάση τα στοιχεία», δήλωσε με αποφασιστικό τρόπο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ. «Ο χρόνος είναι λίγος. Θα τον εκμεταλλευτούμε καλά και θα μείνουμε στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος», υποσχέθηκε.

Η Φενέρμπαχτσε και οι υπόλοιποι σύλλογοι που φέρονται να ενέχονται στο στήσιμο αγώνων κινδυνεύουν με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων και βαθμών, ενώ τα φυσικά πρόσωπα απειλούνται με πολυετή φυλάκιση.

Από τους πρώτους 27 προσαχθέντες που έχουν ανακριθεί, οι 22 συνελήφθησαν και μόνο πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι. Από αύριο θα αρχίσουν οι απολογίες των υπόλοιπων 32 προσαχθέντων για την υπόθεση που έχει ρίξει και τις τιμές των τουρκικών συλλόγων στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ενδιαφέρον για την υπόθεση, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή