ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, «Αθήνα 2013» εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της διοργάνωσης, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Το 2007 η χώρα μας είχε διεκδικήσει και αναλάβει τη διεξαγωγή Αγώνων. Η Πολιτεία αναγκάζεται να λάβει αυτή την απόφαση, ως συνέπεια της κακής οικονομικής συγκυρίας», διευκρίνισε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Αηδόνης. Πριν από ένα χρόνο η «Κ» είχε αποκαλύψει το υψηλό κόστος διεξαγωγής των αγώνων και την πρόθεση της Πολιτείας να τους ματαιώσει.

ΟΡΦΑΝΟΣ: Η Βουλή θα ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του άλλοτε υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, για την εκδήλωση των ετήσιων βραβείων της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του 2006. Επί των ημερών του κ. Ορφανού στο υφυπουργείο Αθλητισμού, η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση κόστους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, εξαιτίας της μη διεξαγωγής της, το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε με απόφαση αγγλικού δικαστηρίου να πληρώσει 14 εκατ. ευρώ.

ΠΑΟΚ: Ο Μπρούνο Τσιρίλο θα παραμείνει για τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν κάτοικος Τούμπας. Ο ομογενής επιχειρηματίας Βασίλης Φλωρίδης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και διαβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχει καταβάλει το ποσό που έχει υποσχεθεί (και απαιτείται) για να τελειώσει θετικά η υπόθεση.

ΑΡΗΣ: Ο Κώστας Καπετάνος υπέγραψε διετές συμβόλαιο και τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη. Παρελθόν αποτελούν οι Οριόλ Λοθάνο και Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Συμβόλαια διάρκειας τριών ετών με τον Αστέρα Τρίπολης υπέγραψαν χθες οι Χίμο Ναβάρο (δεξί χαφ) και Ρούμπεν Ράγιο Σέρνα (κεντρικός μέσος).

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η αίτηση υπαγωγής της ΑΕΚ στο άρθρο 99 περί πτώχευσης, απορρίφθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και πλέον ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου και ο ερασιτεχνικός σύλλογος θα επωμιστούν τις οφειλές που εκκρεμούν από παρελθόντα έτη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η ανακοίνωση της κατασκευαστικής «J&Β Αβαξ» ότι «ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ή αναμείχθηκε στην αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος» προκαλεί πολλά ερωτήματα για τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται, πραγματικά, για την αγορά της «κυανέρυθρης» ομάδας. Σήμερα (18.00) είναι προγραμματισμένη η νέα γενική συνέλευση του Πανιωνίου Γ.Σ.

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ: Ζωήρεψε περισσότερο χτες τα ξημερώματα το Κόπα Αμέρικα, με τη Χιλή να ανατρέπει το σε βάρος της σκορ και να επικρατεί με 2-1 του Μεξικού, και το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν να κρατά στο 1-1 την Ουρουγουάη. Αύριο τα ξημερώματα η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με τη συμμετοχή επτά αθλητών μας αρχίζει σήμερα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων (Βελιγράδι). Θα αγωνιστούν οι Ανδρέας Βαζαίος (50 μ. πεταλούδα), Χ. Καρακαιδός, Αλ. Θεοχαρίδης (100μ. ύπτιο), Στ. Καραντάκου, Σαβ. Σαμαρά, Ελ. Βασιλειάδου (100μ. ελευθ.), Π. Σαμιλίδης (200μ. πρ.).

ΒΟΛΕΪ: Την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Ολυμπιακό εξετάζουν οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Παύλος Κουζούνης. Ο Β. Κουρνέτας θα συνεχίσει στον Φοίνικα Σύρου.

ΣΤΙΒΟΣ: Οι επτά από τους συνολικά 21 αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής αποστολής αγωνίζονται σήμερα, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων, στη Λιλ της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή