Λαοθάλασσα 100.000 Σέρβων υποδέχθηκε τον Τζόκοβιτς

Λαοθάλασσα 100.000 Σέρβων υποδέχθηκε τον Τζόκοβιτς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί από μόνος του ένας αθλητής να βγάλει μία χώρα στον δρόμο για να πανηγυρίσει μία μεγάλη επιτυχία; Την απάντηση την έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επιστρέφοντας στο Βελιγράδι απ’ το Λονδίνο, είδε χιλιάδες συμπατριώτες του να τον υποδέχονται στους δρόμους και να τον αποθεώνουν για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον.

Ιθύνοντες της αστυνομίας της Σερβίας κάνουν λόγο για λαοθάλασσα 100.000 Σέρβων που δημιούργησε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στην πλατεία της σερβικής Βουλής στο Βελιγράδι. Δίχως άλλο, ήταν μία απ’ τις πιο έντονα συγκινησιακά φορτισμένες ατμόσφαιρες στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ολα ξεκίνησαν κατά την άφιξη του «Νόλε» στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Εκεί, πήρε μία πρώτη γεύση απ’ το τι θ’ ακολουθούσε. Επιβιβάστηκε σ’ ένα ανοιχτό λεωφορείο μαζί με την οικογένειά του και το προπονητικό επιτελείο του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής έως το κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας, δεν αποχωριζόταν το τρόπαιο του Γουίμπλεντον.

Εκατοντάδες Σέρβοι συνόδευαν με αυτοκίνητα το λεωφορείο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί αφίσες που έγραφαν: «Νο1e». Ηταν ένα λογοπαίγνιο του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (απ’ τη Δευτέρα καμαρώνει στην κορυφή), με το παρατσούκλι του, «Νόλε».

Οταν ο Τζόκοβιτς αντίκρισε χιλιάδες συμπατριώτες του να πανηγυρίζουν έντονα, συγκινήθηκε. Με πολύ κόπο λόγω του πλήθους, κατόρθωσε να φθάσει στην εξέδρα η οποία είχε τοποθετηθεί στην πλατεία. Οταν ανέβηκε, 100.000 άνθρωποι τον αποθέωναν για αρκετά λεπτά. «Αυτό που ζω είναι απίστευτο και σας οφείλω αιώνια ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την υποδοχή», ήταν τα πρώτα λόγια που κατόρθωσε να ψελλίσει διά μικροφώνου.

Με δάκρυα χαράς στα μάτια του, πρόσθεσε: «Ηρθε η ώρα να σας εκφράσω τα συναισθήματά μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είστε οι καλύτεροι στον κόσμο, γιατί μόνο οι Σέρβοι μπορούσαν να κάνουν ένα πάρτι σαν κι αυτό. Με έχετε κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο και σας αφιερώνω αυτό το τρόπαιο». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία σερβικού συγκροτήματος. Μάλιστα, ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να τραγουδήσει και να χορέψει μαζί με την οικογένειά του.

Ορισμένοι Σέρβοι σκέφθηκαν να «πικάρουν» τον ηττημένο του τελικού, Ραφαέλ Ναδάλ. «Ράφα, το βλέπεις αυτό απ’ τη Μαδρίτη; Συνέχισε να προπονείς το μπάκχαντ σου», έγραψαν χαρακτηριστικά σ’ ένα απ’ τα πανό που κρατούσαν στην πλατεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή