Τηλεοπτικός «βρόχος» για Σούπερ Λίγκα

Τηλεοπτικός «βρόχος» για Σούπερ Λίγκα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλούς τόνους κράτησε η Σούπερ Λίγκα την επομένη της ανακοίνωσης της NOVA η οποία ζητεί τη μείωση της ετήσιας αμοιβής που δίνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων κατά 25%.

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της επόμενης Δευτέρας, στο οποίο οι ομάδες θα κληθούν να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η Λίγκα να δεχθεί κατόπιν διαπραγμάτευσης μείωση των εσόδων των ΠΑΕ, η οποία όμως θα απέχει πολύ από το ποσοστό που πρότεινε το συνδρομητικό κανάλι.

Το ποσό που εισπράττει η Σούπερ Λίγκα από την κεντρική διαχείριση ανέρχεται στα 48 εκατομμύρια ευρώ (μεικτά) και σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση της NOVA, θα κοπούν περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην κεντρική διαχείριση συμμετέχουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας (και αυτές που ανεβαίνουν από τη Φούτμπολ Λιγκ) πλην του Ολυμπιακού, που ήταν στην ΕΡΤ αλλά αυτήν την περίοδο είναι τηλεοπτικά άστεγος και της Ξάνθης, που έχει έναν ακόμη χρόνο σύμβαση με τη ΝΕΤ.

Ασφαλώς, ρόλο στην παραπάνω εξέλιξη έπαιξε η αποκάλυψη της δράσης παραγόντων στο θέμα των προσυνεννοημένων αγώνων και άλλων παράνομων πράξεων, τα γεγονότα βίας στα γήπεδα, η γενικότερη οικονομική κατάσταση και η στάση της κυβέρνησης, που θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το ποδόσφαιρο και να μη χρηματοδοτήσει τη NOVA με 4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά στιγμιοτύπων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της NOVA: «Η εν λόγω διερευνώμενη πολύ σοβαρή υπόθεση έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονη δυσφήμηση του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League, με άμεση συνέπεια τη σημαντική υποβάθμιση του εμπορικού προϊόντος, το οποίο ο όμιλος εταιρειών μας έχει αποκτήσει από τον Συνεταιρισμό σας διά των από 11.10.2010 συμβάσεων.

»Η ισχυρή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος της Super League προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα του ομίλου μας και μας εκθέτει σε ανυπολόγιστους οικονομικούς κινδύνους, δεδομένου ότι η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά τηλεοπτικά προϊόντα μας. Τα ανωτέρω στοιχεία συνιστούν αυταπόδεικτη υποβάθμιση της αξίας του προϊόντος στο οποίο αποβλέπαμε κατά τη σύναψη όλων των μεταξύ του Συνεταιρισμού σας και του ομίλου εταιρειών μας συμβάσεων και καθιστούν προφανές ότι το υπό τις τότε συνθήκες συμφωνηθέν αντάλλαγμα δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματική αξία του προϊόντος.

»Θεωρούμε αυτονόητη τη μείωση της καταβλητέας ετήσιας αμοιβής κατά τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) τόσο για την τρέχουσα και μη λήξασα ακόμη αγωνιστική περίοδο 2010-2011 όσο και για τις υπόλοιπες αγωνιστικές περιόδους ισχύος όλων των μεταξύ των δύο οργανισμών μας συμβάσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή