Ο Παναθηναϊκός… συμπαρασύρει και τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ

Ο Παναθηναϊκός… συμπαρασύρει και τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού να καταρρέει και να χάνεται το «αντίπαλον δέος», ο Ολυμπιακός έχει βάλει πωλητήριο στη «χρυσή» νεολαία του. Μετά τον Δημήτρη Τζούριτς, καριέρα στη γειτονική Ιταλία θα προσπαθήσει να χτίσει και ο Ανδρέας Φράγκος. Από αυτές τις πωλήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στο ταμείο τους περίπου 320.000 ευρώ, ενώ, εάν σε αυτά προσθέσουμε και τα συμβόλαια των αθλητών, το κέρδος για το τμήμα φτάνει το μισό εκατομμύριο.

Ο πρώην, πλέον, παίκτης του Ολυμπιακού συμφώνησε με την ιταλική Λατίνα και μαζί με τον Ν. Ρουμελιώτη και τον Δ. Τζούριτς, η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στη χώρα όπου διεξάγεται το κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ. Οι παίκτες θα βρεθούν αντίπαλοι στα γήπεδα, αλλά αυτές οι μεταγραφές δείχνουν ότι το ελληνικό βόλεϊ, παρά τα οικονομικά προβλήματα, έχει άξιους αθλητές που διαθέτουν δυνατότητες να παίξουν στην Ιταλία. Οι «Πειραιώτες» έβαλαν χρήματα στα ταμεία τους 100.000 ευρώ και αποδεσμεύθηκαν από ένα συμβόλαιο ύψους 75.000 ευρώ, αλλά αυτή η εξέλιξη δυσκολεύει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Γιάννη Καλμαζίδη διότι θα έχει πρόβλημα στα «τεσσάρια». Ως κεντρικοί, στην ομάδα του Πειραιά θα παίξουν οι Γεράσιμος Κανέλλος και Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο 24χρονος Γεράσιμος Κανέλλος έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή και συμφώνησε με τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός ζει τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του. «Κανένας δεν νοιάζεται», λένε στην «Κ» άνθρωποι που, στο παρελθόν, είχαν βοηθήσει το τμήμα. Εάν δεν βρεθεί κάποιος… από μηχανής θεός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι «πράσινοι» να μην καταφέρουν να κατεβάσουν ομάδα. Θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο νεαρός Γιώργος Πετρέας, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν μπορεί να αναζητήσει κάποια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Ο αθλητής προσπαθεί να αποδεσμευθεί, αλλά δεν υπάρχει νόμιμη διοίκηση για να συναινέσει.

– Ο Σωτήρης Τσέργας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Φοίνικα Σύρου. Ο διεθνής πασαδόρος, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, είχε τραυματιστεί στους χιαστούς και χειρουργήθηκε.

– Η εθνική νεανίδων επικράτησε με 3-0 σετ της Αλβανίας στο, αντίστοιχο, βαλκανικό πρωτάθλημα. Σήμερα αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο και με νίκη θα κερδίσει την απευθείας πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

– Οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του γκραν σλαμ (Γκστάαντ της Ελβετίας). Ηττήθησαν από τους Ρώσους, Προκόπιεφ / Μπογκάτοφ με 2-0 σετ (25-23, 25-20).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή