Επι σκοπον

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα τι γίνεται; Εδώ σας θέλω κύριοι παράγοντες. Η πιο σκληρή τιμωρία για σας είναι να μειωθούν τα λεφτά από τους βασικούς χρηματοδότες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ηδη, Nova, ΕΡΤ και ΟΠΑΠ έστειλαν το μήνυμα. Οι περικοπές θα είναι μεγάλες. Κι αν πραγματοποιηθούν, τότε πολλοί θα παρατήσουν το… επάγγελμα του παράγοντα.

Αν μάλιστα σκεφτεί ο ΟΠΑΠ και βρει τον τρόπο να βγάλει τις ελληνικές ομάδες από το «Πάμε Στοίχημα», τότε θα… κλάψουν μανούλες. Το κτύπημα θα είναι τόσο σκληρό που αμφιβάλλω αν θα υπάρξει ΠΑΕ να το αντέξει.

Το θέμα είναι βέβαια πως μία τέτοια απόφαση, θα σημαίνει, μαζί με το τέλος των επαγγελματιών παραγόντων και αυτό του ποδοσφαίρου μας. Οποιο και αν είναι αυτό, σε όποια κατάσταση αποσύνθεσης κι αν βρίσκεται. Διότι χωρίς αυτά τα λεφτά, δεν θα μείνει ομάδα που δεν θα διαλυθεί.

Συμφέρει την πολιτεία αυτό; Διότι η διάλυση του ποδοσφαίρου, θα παρασύρει μαζί της και πολύ κόσμο, που δεν φταίει σε τίποτα. Σε μία εποχή που η ανεργία καλπάζει, θα βρεθούν και άλλοι χωρίς δουλειά. Υπάρχουν χιλιάδες, που βγάζουν το μεροκάματό τους, δουλεύοντας τίμια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι τεράστιος ο κύκλος εργασιών, που προσφέρει. Επομένως δεν είναι τόσο εύκολος ο… αφορισμός του.

Είναι σίγουρο πως ο χώρος χρειάζεται κάθαρση. Ομως αυτό δεν πρέπει και να σημαίνει, παίρνουμε σκούπα, μαζεύουμε τα σκουπίδια, και τα πετάμε όλα σε ένα κουβά. Αυτό είναι η εύκολη λύση. Η δύσκολη, είναι, μέσα από αυτή τη λασπουριά, να κρατηθεί, ό, τι καλό και καθαρό δεν πρόλαβε ακόμα να λερωθεί.

Διότι, όπως σε κάθε επάγγελμα, από την πολιτική, μέχρι την ιατρική και τη δημοσιογραφία, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Οι τίμιοι και οι απατεώνες. Αυτοί που παίρνουν τα «φακελάκια» και αυτοί, που βαδίζουν με τον… σταυρό στο χέρι.

Ας μην -μέσα στη δίνη του μεγάλου αυτού σκανδάλου- καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Διότι, όπως συμβαίνει κατά κανόνα στη χώρα μας, για πολλοστή φορά θα την πληρώσουν οι φτωχοί πλην τίμιοι και θα τη βγάλουν καθαροί οι έχοντες και κατέχοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή