«Βατερλώ» της ΕΠΟ και δικαίωση για τον ΟΦΗ

«Βατερλώ» της ΕΠΟ και δικαίωση για τον ΟΦΗ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 4η Ιουλίου ονομάζεται «ημέρα του ποδοσφαίρου» διότι συμπίπτει με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική ομάδα. Η 6η Ιουλίου δύναται να ονομαστεί «νύχτα του ποδοσφαίρου», αφού ο ανεύθυνος τρόπος που χειρίστηκε η ΕΠΟ το θέμα των αδειοδοτήσεων, συμβάλλει στην απαξίωση της ιδίας και της διαδικασίας.

Ουσιαστικά χθες ολοκληρώθηκε μία μεθόδευση της Ομοσπονδίας, η οποία αφού διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις διαδικασίες και τις αποφάσεις άρχισε να εφευρίσκει τρόπους ώστε να υπαναχωρήσει ακυρώνοντας τον ίδιο της τον εαυτό.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ γνωρίζοντας το έλλειμμα στιβαρής και αποφασιστικής διοίκησης στην ΕΠΟ κινήθηκε νομικά, προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και κατάφερε να ανατρέψει την αρχικά σε βάρος του κατάσταση, κερδίζοντας τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ άνευ αδειοδότησης! Ο διασυρμός της ΕΠΟ στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν σταματά στην προσπάθεια απεμπλοκής από τον ΟΦΗ και την πίεση που ο σύλλογος της Κρήτης άσκησε. Ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, με την οποία γνωστοποιείται ένα μέρος της απόφασης και όχι ολόκληρο!

Συγκεκριμένα κατόπιν της προσφυγής του ΟΦΗ -στη διαδικασία η ΕΠΟ ούτε καν παρέστη!- το δικαστήριο αποφάσισε ότι α) ακυρώνεται η απόφαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης λόγω κακής σύνθεσης και ζητείται η επανεξέταση της απόφασης από επιτροπή με άλλη σύνθεση και β) ζητούνται από τη Φούτμπολ Λιγκ η τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή της UEFA και την πρόταση της ΕΠΟ καθώς και η διεξαγωγή των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ χωρίς κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτά.

Το πρώτο σκέλος της απόφασης δεν συμπεριλήφθηκε στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η απόφαση δικαιώνει τον ΟΦΗ στο θέμα της μη νόμιμης σύνθεσης της επιτροπής για την οποία είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και είχε κερδίσει προσωρινή διαταγή μη τέλεσης των πλέι οφ χωρίς τη συμμετοχή του.

Δικαίωση λένε στον ΟΦΗ

Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά ο ΟΦΗ θα αποσυρθεί όντας δικαιωμένος. Οι νομικοί του εκπρόσωποι μετά την εκφώνηση της απόφασης μιλούσαν για δικαίωση ενός αγώνα δύο μηνών και πρόσθεταν ότι δεν θα υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης και θα γίνουν τα πλέι οφ.

Οσον αφορά την ΕΠΟ και τον τρόπο που αντιμετώπισε την αδειοδότηση όχι μόνο με τη χθεσινή απόφαση αλλά και κυρίως με την από 24/6 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, παρατηρούνται τα εξής:

α) Ζητεί την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ!

β) Ακυρώνει με έξι μήνες καθυστέρηση την απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες που θ’ αγωνιστούν στην επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημά της.

γ) Ακυρώνει την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ που υιοθέτησε τα συγκεκριμένα κριτήρια.

δ) Ακυρώνει τις αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης για τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα.

ε) Παραφράζει την επιστολή της UEFA που συστήνει την αλλαγή κριτηρίων (δεν ζητεί να μην υπάρχουν κριτήρια) στο άμεσο μέλλον και όχι στο πρόσφατο παρελθόν.

στ) Παρουσιάζεται απρόθυμη ή/και ανίσχυρη να αποβάλει τον ΟΦΗ όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή