Εκατέρωθεν τραγικά λάθη γκρεμίζουν τον Πανιώνιο

Εκατέρωθεν τραγικά λάθη γκρεμίζουν τον Πανιώνιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πώληση της ΠΑΕ Πανιώνιος σε Κύπριους επιχειρηματίες εξελίχθηκε σε «σαπουνόπερα» διάρκειας δύο μηνών και το τελευταίο επεισόδιο της απόρριψης που έδωσε η γενική συνέλευση, βρίσκει τον «ιστορικό» να έχει αβέβαιο μέλλον και μηδενική προοπτική ενίσχυσης. Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, προήλθαν και από τις δύο πλευρές.

Το γεγονός ότι τα ονόματα των πραγματικών επενδυτών και όχι μόνο των εκπροσώπων τους, είναι ακόμα και σήμερα άγνωστα, προκάλεσε τη μέγιστη καχυποψία των φιλάθλων του Πανιωνίου. Η διοίκηση του Γεράσιμου Βεντούρη δεν έδειξε την απαραίτητη πυγμή, βούληση και επιχειρηματολογία για να πείσει το σώμα τριών γενικών συνελεύσεων. Παράλληλα, κορυφώθηκε η κόντρα του τέως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Κ. Τσακίρη, αλλά και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Ηλία Λιανού με τον Γ. Βεντούρη, τον οποίο κατηγόρησαν για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις. Ομως, αμφότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το οικονομικό άνοιγμα που έχει η ΠΑΕ και υπάρχει διάχυτη υποψία ότι ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Υπερβολική εμμονή σε σημείο δημιουργίας πολλών ερωτημάτων για τη διατήρηση της ΠΑΕ στο υπάρχον διοικητικό καθεστώς, έδειξε ο α΄ αντιπρόεδρος, Κώστας Τσολακάκης.

Το δεδομένο είναι ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται σε πενιχρή οικονομική κατάσταση. Αν, η νέα διοίκηση της ΠΑΕ που θα εκλεγεί την επόμενη εβδομάδα, δεν δώσει οικονομικές λύσεις ή έστω «ανάσες», το πρόβλημα θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Το «όχι» που φώναξαν 45 μέλη του ερασιτεχνικού συλλόγου, έναντι 38 «ναι» για την πώληση της ΠΑΕ στους «άφαντους» Κύπριους επιχειρηματίες, κρατά την ομάδα σε «κυανέρυθρα» χέρια που μπορούν να κάνουν μόνο ασφυκτικά χαμηλή διαχείριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή