Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ραγδαίους ρυθμούς προχωρεί η δικαστική έρευνα στην Τουρκία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με 15 ακόμη άτομα να περνούν χτες τη βαριά πόρτα των τουρκικών φυλακών ενόψει της δίκης που αναμένεται με τεράστιο πλέον ενδιαφέρον.

Οι προφυλακισθέντες αριθμούν πλέον 22, και οι ενδείξεις φαίνεται να είναι πλέον τόσο σοβαρές σε βάρος της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε ώστε στη φυλακή βρίσκονται ήδη ο αντιπρόεδρος, ο οικονομικός διευθυντής και άλλοι δύο κορυφαίοι παράγοντες του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ, νοσηλεύεται ξανά από προχτές λόγω καρδιακών προβλημάτων, ωστόσο προσήχθη χθες σε αστυνομικό τμήμα για κατάθεση. Σήμερα, σύμφωνα με το CNN Turk θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ελπίζοντας να αποφύγει κι αυτός την προφυλάκιση.

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το πρωτάθλημα χάρη σε ισοβαθμία με την Τραμπζονσπόρ, νικώντας τη Σιβασπόρ με σκορ 4-3 την τελευταία αγωνιστική. Ο αγώνας αυτός πλέον ελέγχεται για πιθανό στήσιμο.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι και ο πρόεδρος της Σιβασπόρ αλλά και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κορτσάν Τσελίκαϊ. Η ομάδα της Σεβάστειας μάλιστα ανακοίνωσε χτες ότι ο Τσελίκαϊ δεν αποτελεί πλέον στέλεχός της.

Από τους 61 που έχουν προσαχθεί, οι 35 έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι, όμως δεν αποκλείονται και περαιτέρω προσαγωγές βάσει των καταθέσεων. Από τις έρευνες που έχουν γίνει από την περασμένη Κυριακή σε συνολικά 15 επαρχίες έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων και οκτώ όπλα.

Το ενδιαφέρον, σε σύγκριση και με τις πρακτικές εν Ελλάδι, είναι ότι η τουρκική αστυνομία φροντίζει για την ουσιαστική ενημέρωση του κοινού και την ενίσχυση της προσπάθειάς της να δημοσιεύει οπτικό υλικό από την υπόθεση. Ετσι τα μέσα ενημέρωσης έχουν στη διάθεσή τους προς δημοσίευση φωτογραφίες και βίντεο που εμφανίζουν τους ενόχους και θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για την καταδίκη τους.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» σχολίασε χτες στην «Κ» ότι η τακτική αυτή ίσως έχει στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις από τους οπαδούς, αφού θα βλέπουν με τα μάτια τους τη συμμετοχή στελεχών των ομάδων τους σε αξιόποινες πράξεις.

Σε αντίθεση με το ελληνικό σκάνδαλο, που έχει το παράνομο στοίχημα στο επίκεντρο, οι κατηγορίες στη γείτονα χώρα αφορούν σε περιπτώσεις όπως την προσφορά χρημάτων σε επιθετικό για να μην πετύχει τέρμα σε αγώνα, την εσκεμμένη αποτυχία τερματοφύλακα να αποτρέψει κάποιο γκολ, και το αίτημα συλλόγου να έχει έναν συγκεκριμένο διαιτητή σε αποφασιστικό ντέρμπι, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή