Αποκαλύψεις Ντέμη Νικολαΐδη σχετικά με το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο

Αποκαλύψεις Ντέμη Νικολαΐδη σχετικά με το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος προχώρησε (και αυτός) σε αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ υποστήριξε πως είχε κληθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για να καταθέσει για το θέμα.

Οπως είπε, της εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα, καθώς δεν γνώριζε τα πρόσωπα που εμπλέκονται λόγω της αποχώρησής του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την είχε όμως ενημερώσει για τη δική του εμπειρία με την προηγούμενη «παράγκα», για να τη βοηθήσει να αντιληφθεί πώς λειτουργεί το παράνομο ποδόσφαιρο.

Επίσης, ο κ. Νικολαΐδης επιβεβαίωσε πως μετά την ενημέρωση που είχε από έναν άνθρωπο πολύ διάσημο στην «παράγκα νούμερο ένα», ο οποίος του περιέγραφε από το 1996 – 2003 πώς στηνόταν το πρωτάθλημα, θέλησε να μπει μόνος στη διαδικασία της έρευνας. Και αυτό, γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη ότι κάποια επίσημη διαδικασία από τη Δικαιοσύνη θα είχε αποτέλεσμα. Απευθύνθηκε, λοιπόν, σε μία ερευνητική εταιρεία στην Αγγλία, που του ζήτησε ένα εξωφρενικό ποσό πολλών εκατομμυρίων και χωρίς εγγύηση για το αποτέλεσμα. Ετσι το εγκατέλειψε…

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη πως η ΑΕΚ θα πάρει πίσω 80 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που ισχύει ότι μέλος της οικογένειας Ψωμιάδη έχει στον λογαριασμό του 565 εκατ. ευρώ, προχώρησε με δηλώσεις του ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο δικηγόρος του Ντέμη Νικολαΐδη τόνισε επίσης πως η συνάντηση με την εισαγγελέα έγινε πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ πιθανολογεί πως κλήθηκε ως πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ.

Μεταγραφικοί στόχοι

Στην ΑΕΚ, τώρα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ επεξεργάζονται μεταγραφικές υποθέσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισλανδικής εφημερίδας Visir, ο 22χρονος σέντερ μπακ της Μπρέινταμπλικ, Ελφαρ Φρέιρ Χέλγκασον, αναμένεται την Κυριακή να βρεθεί στην Αθήνα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους». Η μεταγραφή θα στοιχίσει στην ΑΕΚ περίπου 100.000 ευρώ, ενώ η παλιά ομάδα του Αρναρ Γκρέταρσον θα έχει και ένα 40% ποσοστό μεταπώλησης.

Για τη θέση του επιθετικού το όνομα που ακούγεται επιμόνως είναι του Μάριους Νικουλάε, που πέρυσι αγωνιζόταν στην Καβάλα. Ο παίκτης ανήκει στην Ντιναμό Βουκουρεστίου (έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο), η οποία δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει δανεικό.

Χθες, εξάλλου, προτάθηκε και ο 35χρονος Κροάτης Βέντραν Ρούνιε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λανς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή