Η διαστροφική σιωπή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δεδομένα επικοινωνιακά χαρίσματα του Ντέμη Νικολαΐδη μετέτρεψαν την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Το Κουτί της Πανδώρας» την Πέμπτη στη ΝΕΤ σε σόου αποκαλύψεων. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δήλωσε ότι ένας από τους επιτελικούς της πρώτης «Παράγκας», αυτής που έδρασε από το 1996 μέχρι το 2003, τον επισκέφτηκε και του αποκάλυψε τα πώς και τα γιατί της δράσης της. Ο Νικολαΐδης δεν λέει ψέματα – οι «παραγκάρχες» στην Ελλάδα πάντα διαφήμιζαν τη δράση τους.

Αλλωστε η ίδια η δράση αν δεν διαφημίζεται δεν έχει νόημα: διαφημίζοντας την ικανότητά του ο «παραγκάρχης» ελπίζει να βρει ένα επόμενο αφεντικό, δηλαδή τον επόμενο λεφτά που θα πληρώσει για να ελέγξει τη διαιτησία και το πρωτάθλημα. Ο Νικολαΐδης λεφτά για να προσλάβει άνθρωπο να κάνει τέτοιες δουλειές δεν είχε και αν είχε δύσκολα θα τα έδινε, όμως έχει ενδιαφέρον η ερώτηση γιατί τον άκουγε τον συνομιλητή του και γιατί αφού τον άκουσε δεν φρόντισε να κάνει μια καταγγελία στις διωκτικές αρχές. Η δικαιολογία ότι τάχα του έδωσε τον λόγο του να μη μιλήσει δεν στέκει: τέτοιοι λόγοι δίνονται μόνο μεταξύ κυρίων και κάποιος που έρχεται να σου εξηγήσει πώς έστηνε τα πρωταθλήματα κύριος δεν είναι.

Μη νομίζετε ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ο μόνος που ξέρει και δεν μιλάει. Αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλους. Σίγουρα πολλά γνωρίζει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης που μπορεί να βγάλει μια ανακοίνωση χιλίων λέξεων εναντίον των υπολοίπων μετόχων του ΠΑΟ, αλλά δεν τολμά να τοποθετηθεί για τίποτα που να αφορά το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο. Σίγουρα πολλά γνωρίζουν οι υπόλοιποι μέτοχοι του ΠΑΟ – θυμίζω ότι μόλις προχθές ο κ. Γιώργος Νίκας στην επιστολή της παραίτησής του από τη διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ κατήγγειλε «παραγκάρχες» που αρνήθηκε να ονομάσει.

Σίγουρα πολλά γνωρίζει ο τωρινός πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης που τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε μιλήσει για «παρασκήνιο που μπορεί να σταθεί αιτία για να μην τελειώσει το πρωτάθλημα». Αναφέρομαι σε αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και άρα θα έπρεπε να συνεργάζονται με τη δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο ότι όλοι ξέρουν αλλά διαστροφικά δεν μιλάνε!

Αν η διαφθορά είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας, το δεύτερο μεγαλύτερο είναι αυτή η διαστροφική σιωπή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανοιχτή εισαγγελική έρευνα που περιμένει μάρτυρες και μαρτυρίες. Θα πάει κανείς να πει όσα ξέρει; Πολύ αμφιβάλλω: στον δαιδαλώδη κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου η ομερτά είναι κανόνας που ισχύει για όλους. Οι αποκαλύψεις με το σταγονόμετρο δημιουργούν τουλάχιστον τηλεθέαση και σου επιτρέπουν να εμφανίζεσαι ως ήρωας: δεν είναι και λίγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή