Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

La Stampa

Πλατινί κατά Αράβων, Ρώσων επενδυτών

Ο Μισέλ Πλατινί έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα του φαντεζί, που είχε στο γήπεδο και στην προεδρία της UEFA. Επέφερε τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούσε να επιβάλει, από την αναμόρφωση του Τσάμπιονς Λιγκ έως την καθιέρωση των διαιτητών περιοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας αλλάξει λίγο το ποδόσφαιρο χωρίς να το ποδηγετήσει. «Το ποδόσφαιρο, βλέπετε, είναι σαν την πολιτική, την επιχειρηματικότητα και κάθε άλλη εκδήλωση της ζωής: Επιβιώνει εκεί που θα περίμενες να εκραγεί από όσα πράγματα του πάνε στραβά. Εχει τα πάνω του και τα κάτω του», δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη. Κι όμως, ενώ δαιμονοποιεί το στοίχημα, το ποδόσφαιρο παίρνει τα κέρδη από τις χορηγίες των γραφείων στοιχημάτων. «Μην το λέτε σε μένα. Δεν ήθελα ο κόσμος του στοιχήματος να εμπλακεί στο ποδόσφαιρο, αλλά έγινε. Δεν ήθελα να διαφημίζεται στις φανέλες αλλά έγινε. Δεν είμαι ούτε υπέρ της εισόδου των Αράβων, Ρώσων και Αμερικανών επενδυτών, αλλά κάθε χρόνο έρχονται και πιο πολλοί. Κόντρα στις μπίζνες και την παγκοσμιοποίηση υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω».

Τhe Guardian

Τέταρτη στον κόσμο η Αγγλία;

Η κάθε άλλο παρά υπερδύναμη φέτος Αγγλία έχει περάσει πάνω από τη Βραζιλία και την Αργεντινή στη βαθμολογία της FIFA λόγω του παράξενου τρόπου με τον οποίον υπολογίζονται οι βαθμοί της κατάταξης. Και τι υπέροχος μήνας που ήταν ο τελευταίος για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο! Ο Ιταλός θα πρέπει να είναι υπερήφανος με τη θέση που έχει κατακτήσει η Αγγλία για τον μήνα Ιούνιο, καθώς η εντός έδρας ισοπαλία με την… Ελβετία την έχει ανεβάσει στην τέταρτη θέση στον κόσμο. Μόλις δύο φορές στο παρελθόν έχει ξαναβρεθεί τόσο ψηλά. Η μία ήταν τον Ιανουάριο του 1998, μόλις η ομάδα του Γκλεν Χοντλ είχε προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς, και η άλλη τον Σεπτέμβριο του 2006, μετά τις νίκες επί της Ανδόρας και των Σκοπίων! Τέτοιες όμως είναι οι ανωμαλίες του συστήματος βαθμολόγησης της FΙFΑ.

ΒΒC

Το γεράκι του Γουίμπλεντον

Πολλοί επιχειρηματίες θησαυρίζουν στο Λονδίνο από το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον κάθε χρόνο, όχι όμως με τον τρόπο του Γουέιν Ντέιβις. Ο 46χρονος ανακάλυψε ότι η αμερικανική ράτσα γερακιών Χάρις διώχνει με την παρουσία της τα περιστέρια από τον χώρο. Εδώ και 13 χρόνια ο κ. Ντέιβις εκτρέφει γεράκια Χάρις και τα νοικιάζει σε εργοστάσια, χωματερές, νοσοκομεία και άλλους χώρους εργασίας ώστε να διώχνουν τα περιστέρια. Πλέον μόνιμη θέση (και με πάσο εισόδου) στο Γουίμπλεντον έχει ο Ρούφους, το γεράκι που καθαρίζει με τεράστια επιτυχία το κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον και τους γύρω χώρους από τα ενοχλητικά πτηνά, που έλκονταν από τα υπολείμματα φαγητού των θεατών.

Αs

Ποινή για όσους πετούν μπάλες στο γήπεδο

Από την επόμενη περίοδο στο ισπανικό πρωτάθλημα θα θεωρείται σοβαρή παράβαση η εφαρμογή της τακτικής, να πετούν από τις εξέδρες ή τους πάγκους μπάλες στο γήπεδο στη διάρκεια αναμετρήσεων, και η ποινή για την πρώτη φορά θα ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, αποφάσισε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Επιπλέον, εάν αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση, η υπεύθυνη ομάδα θα τιμωρείται με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Οποιος παράγοντας ή προπονητής συλλαμβάνεται να πετά μπάλες στο γήπεδο, θα τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή