«Απίθανο για τον ΠΑΟ»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μαρτίν, που έχει γεννηθεί στο Πουέρτο Ρίκο, τονίζει πως θεωρεί απίθανο να ενδιαφερθεί Αμερικανός επενδυτής για την αγορά ευρωπαϊκού συλλόγου μπάσκετ με τον τρόπο που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, παρότι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει αγοραστή και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

«Στους Αμερικανούς επιχειρηματίες κυριαρχεί η σκέψη ότι αν είναι να πας να επενδύσεις στην Ευρώπη, να το κάνεις σε μεγάλο μέγεθος. Βρες ό,τι μεγαλύτερο μπορείς. Με την ελάχιστη γνώση και εικόνα που έχουν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν είναι εύκολο να βρει κανείς Αμερικανό επενδυτή. Μόνο το ποδόσφαιρο θεωρείται εδώ ευρωπαϊκό άθλημα και γι’ αυτό δεν έχω ακούσει κανέναν εδώ να σκέπτεται να επενδύσει σε ομάδα της Ευρωλίγκας».

Επιπλέον διερωτάται γιατί οι Ελληνες παίκτες δεν είναι τόσο ζεστοί στο να παίξουν στο ΝΒΑ, δεδομένης της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς τους. Τονίζει ωστόσο ότι «αν έρθουν ούτε τα λεπτά που παίζουν στην Ευρώπη θα αγωνίζονται εδώ, ούτε θα έχουν τον ίδιο ρόλο. Θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή και να δεχθούν και μείωση των αποδοχών τους σε σχέση με όσα παίρνουν στην Ευρώπη». Εκφράζει ακόμη την πεποίθησή του ότι το θέμα του λοκ άουτ στο ΝΒΑ θα λήξει μέχρι τον Νοέμβριο. «Πρόκειται για σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων. Δεν υπάρχει δίκιο ή άδικο κάπου. Νομίζω πάντως πως όταν οι παίκτες δουν στα τέλη Οκτωβρίου ότι σταματούν να έρχονται οι επιταγές πληρωμής τους, θα ζητήσουν από το συνδικάτο τους να τα βρει με τους ιδιοκτήτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή