ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει σημασία, αν μέχρι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες, ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει κληθεί από τους εισαγγελείς, ποινικό και αθλητικό, για τα όσα δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή, «Το κουτί της Πανδώρας», μέρος των οποίων έγινε γνωστό, πολύ πριν από την προβολή της. Ή ακόμα και να έδωσε το όνομα… κατόπιν εορτής.

Τι δήλωσε; Πως «σημαίνον» πρόσωπο της «παράγκας» του αποκάλυψε το 2006, πώς «στήνονταν» παιχνίδια από το 1996 μέχρι το 2003.

Το θέμα είναι γιατί δεν πήγε στη δικαιοσύνη να καταγγείλει τα όσα του είπε. Η δικαιολογία πως είχε υποσχεθεί πως δεν θα το κάνει, αφού η συζήτηση ήταν off the record, δεν είναι αποδεκτή από κανένα, αφού ο ίδιος ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, πολεμούσε, όπως δήλωνε για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι περίμενε πέντε ολόκληρα χρόνια; Ακόμα κι αν πήγε αυτοβούλως στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2010, η περίοδος από το 2006 είναι πολύ μεγάλη.

Και γιατί αποφάσισε να μιλήσει σε μία τηλεοπτική εκπομπή, τώρα που η χώρα συγκλονίζεται από το σκάνδαλο; Το γιατί το ξέρει μόνον ο ίδιος. Πιθανόν να μην είχε τότε αποδείξεις, για τα όσα του αποκάλυψε ο συνομιλητής του. Τι άλλαξε τώρα; Εχει; Κι αν έχει, γιατί δεν τις κατέθεσε στις δικαστικές αρχές; Κι αν τις κατέθεσε, γιατί δημοσιοποίησε τώρα εκείνη την συνάντηση;

Είναι σίγουρο, πως η υπόθεση θα έχει συνέχεια. Μία τέτοια αποκάλυψη, δεν μπορεί να περάσει, να ξεχαστεί και να χαθεί σε κάποιο συρτάρι γραφείου. Ούτε φυσικά να μείνει μετέωρη, και ο καθένας να δίνει και ένα όνομα, στον συνομιλητή του Ντέμη Νικολαΐδη.

Εδώ που έχουμε φτάσει, αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος, από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που δεν θεωρείται «ένοχος» για τους φιλάθλους. Η φράση «όλοι είναι βρώμικοι», είναι η επωδός σε κάθε κουβέντα, που γίνεται στα ποδοσφαιρικά στέκια, αλλά και όχι μόνο σ’ αυτά.

Γι’ αυτό και δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα, την ώρα που η δικαιοσύνη, προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος, αυτού του τεράστιου σκανδάλου, ο Ντέμης Νικολαΐδης να επικαλείται το «off the record», ως δικαιολογία, που δεν είχε δώσει τόσο καιρό το «όνομα».

Και γι’ αυτό πρέπει να του ζητηθούν εξηγήσεις και από τον κόσμο της ΑΕΚ. Διότι ως πρόεδρος, δεν προσπάθησε, όσο θα έπρεπε, για το καλό της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή