Δικαιώθηκε ο Ηρακλής για την αδειοδότηση, νέα ήττα της Ομοσπονδίας

Δικαιώθηκε ο Ηρακλής για την αδειοδότηση, νέα ήττα της Ομοσπονδίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφαση – κόλαφο για την ΕΠΟ αποτελεί η χθεσινή του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου για τον Ηρακλή (είχε προηγηθεί και για τον ΟΦΗ την περασμένη Πέμπτη).

Το δικαστήριο θεωρεί μη νόμιμη τη σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης και δίνει το δικαίωμα στην Ηρακλή να απευθυνθεί σε αυτήν για επανεξέταση του φακέλου του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί στη Φούτμπολ Λιγκ λόγω της μη αδειοδότησής του. H απόφαση για τον Ηρακλή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διατάσσεται η διαβίβαση της δικογραφίας στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ προκειμένου να ορισθεί από την τελευταία η ενώπιόν της εκ νέου εκδίκαση της από 26.4.2011 έφεσης της αιτούσας κατά της υπ’ αρ. 13/2011 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ, εφόσον συντρέχει έννομο συμφέρον αυτής, σύμφωνα με τους εφαρμοστέους κανονισμούς και τις αποφάσεις της ΕΠΟ, αλλά και τους διεθνείς κανονισμούς της UΕFΑ».

Στην περίπτωση του ΟΦΗ υπάρχει και δεύτερη απόφαση, που κινείται στα όρια της νομιμότητας. Σύμφωνα με αυτήν, καλείται η Ενωση Φούτμπολ Λιγκ να τροποποιήσει το καταστατικό της και οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ να μην έχουν κριτήρια αδειοδότησης!

Ομως, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, απαγορεύεται η τροποποίηση κανονισμών, επί ποινής έκπτωσης, όσο το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη.

Με άλλα λόγια, ζητείται από το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ να πάρει μια απόφαση, που ναι μεν «καλύπτεται» από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο, αλλά παραβιάζει το καταστατικό της ΕΠΟ. Ισως γι’ αυτό αποφεύγει να συνεδριάσει και τα πλέι οφ παραμένουν στον αέρα τρεις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Σε αυτό το σημείο είναι χρήσιμο να θυμίσουμε τι απάντησε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ στον ΟΦΗ στις 30 Μαΐου, όταν υπέβαλε αίτημα επανεξέτασης του φακέλου του από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης: «Από τον κανονισμό αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ και ειδικότερα από τον δικονομικό κανονισμό λειτουργίας των δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ προβλέπονται δύο στάδια διαδικασίας λήψης της άδειας. Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (ΠΟΑ) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό. Διαδικασία επανεξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο (αίτηση ανάκλησης, αίτηση επανεκτίμησης κ.λπ.) δεν προβλέπεται. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται και στις πενήντα τρεις (53) εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA και στον αντίστοιχο κανονισμό αδειοδότησης ομάδων της UEFA».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή