Επικύρωσαν άρον άρον τη βαθμολογία στη Λίγκα

Επικύρωσαν άρον άρον τη βαθμολογία στη Λίγκα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον φόβο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ για την υπόθεση των στημένων αγώνων, η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε κατά πλειοψηφία τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Υπέρ της επικύρωσης ψήφισαν οι Αστέρας Τρ., Εργοτέλης, Καβάλα, Κέρκυρα, Ολυμπιακός Β., Πανιώνιος, Ξάνθη. Δηλαδή επτά ομάδες σε σύνολο 16 (ούτε οι μισές…).

Κατά της επικύρωσης ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, Αρης, Ηρακλής και Πανσερραϊκός.

Ο Ολυμπιακός, που ψήφισε τελευταίος, και ο Ατρόμητος έριξαν «λευκό».

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε νόμιμο εκπρόσωπο, η ΑΕΚ απέχει από τις συνεδριάσεις του Δ. Σ. της Λίγκας όσο είναι πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης, ενώ η Λάρισα αποχώρησε λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία προκειμένου να μην τη «νομιμοποιήσει» και με τον πρόεδρό της Κ. Πηλαδάκη να κάνει λόγο για «ανέντιμη» απόφαση.

Αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση, που έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» και κατέληγε ως εξής: «Η κάθαρση θα επέλθει ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα».

Τόσο η Λάρισα όσο και οι Πανσερραϊκός, Ηρακλής προτίθενται να προσφύγουν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κατά της απόφασης, ενώ δεν αποκλείεται να στραφούν και προς τα πολιτικά δικαστήρια.

Για τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό η απόφαση σημαίνει ότι, αν υποβιβαστούν κάποιες ομάδες για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, τότε τη θέση τους θα πάρουν ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Ηρακλής έχει εκκρεμείς υποθέσεις στην αθλητική Δικαιοσύνη. Υπό αυτό το πρίσμα η απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας παραβιάζει το άρθρο 20 παρ. 3 του ΚΑΠ, που αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας όσο εκκρεμούν αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν τον βαθμολογικό πίνακα.

Ηταν σαφές στην περίπου τρίωρη συζήτηση που έγινε για το θέμα, ότι η βαθμολογία επικυρώθηκε κάτω από την πίεση των πειθαρχικών διώξεων που θα ασκηθούν -ίσως και σήμερα- από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η πρόταση για παράταση μέχρι το τέλος του μήνα δεν πέρασε παρότι η NOVA διά του εκπροσώπου της έδωσε περιθώριο.

Ως επιχείρημα πέραν των αναμενόμενων διώξεων προβλήθηκε η άποψη της νομικής υπηρεσίας ότι, αν η βαθμολογία δεν επικυρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, η NOVA μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να τη μειώσει κατά 15 %.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση της NOVA για μείωση της τάξης του 25%. Οπως φάνηκε, οι δύο πλευρές συζητούν την ένταξη του Ολυμπιακού και της Ξάνθης στην κεντρική διαχείριση και παράλληλα την πτώση του συνολικού τιμήματος από τα 43 στα 40 εκατ. ευρώ.

Ενταση δημιουργήθηκε όταν ο προεδρεύων πρόεδρος του Παναθηναϊκού, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Πανιωνίου κ. Τσολακάκη, του είπε «είστε παράστημα», προκαλώντας την αντίδρασή του.

Επίσης, σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Μαρινάκης, απευθυνόμενος στον κ. Γόντικα, είπε: «Πρόσεχε μη βγει τίποτα και είστε μέσα κι εσείς που κάνετε τις παρθένες».

Προγραμματίστηκε Γ. Σ. την 1η Αυγούστου για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή