Ποδηλατικός γύρος του πόνου

Ποδηλατικός γύρος του πόνου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλσαμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χθεσινό ρεπό για τους ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στον γύρο Γαλλίας. Και αυτό, γιατί στο 9ο ετάπ της Κυριακής, οι αθλητές, εκτός από τις δυσκολίες και τη μεγάλη καταπόνηση, δοκίμασαν τις αντοχές τους στους σοβαρούς τραυματισμούς! Δύο από τα φαβορί, οι Αλεξάντερ Βινοκούροφ, Γιούργκεν Βαν Ντεν Μπρουκ, εγκατέλειψαν ύστερα από μια άσχημη πτώση. Ηταν το 102ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όταν ένα γκρουπ αθλητών έπεσε σε μια από τις πολλές κατηφόρες του ετάπ. Πιο άσχημα τραυματίστηκαν οι Βινοκούροφ (Astana), ο οποίος αποχώρησε με κάταγμα στο μηριαίο οστό και ο Βαν Ντεν Μπρουκ (Omega Pharma Lotto) με κάταγμα στον ώμο και την κλείδα.

Ετσι λοιπόν, πριν ο γύρος φθάσει στα πρώτα βουνά, πέντε από τους υποψήφιους νικητές (Μπράικοβιτς, Χόρνερ, Γουίγκινς, Βινοκούροφ, Βαν Ντεν Μπρουκ) είχαν αποχωρήσει.

Νωρίτερα, στην κατηφόρα του «Massiac» είχαμε την πρώτη πτώση της ημέρας με πολλούς ποδηλάτες να βρίσκονται στο έδαφος. Λίγο αργότερα, εγκατέλειψαν οι Βίλεμς, Ζαμπρίσκι, Τσουρούκα με κατάγματα. Στο 85ο χιλιόμετρο ήταν η σειρά του Κονταδόρ να πέσει. Ο τρεις φορές νικητής του γύρου συνέχισε, έχοντας κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο.

Το πιο «ανατριχιαστικό» ατύχημα και αυτό γιατί το κατέγραψε «ζωντανά» ο τηλεοπτικός φακός, διαδραματίστηκε στο 208ο χιλιόμετρο της διαδρομής Ισουάρ – Σεντ Φλορ. Οι Χουάν Αντόνιο Φλέτσα και Τζόνι Χούγκερλαντ έγιναν «θύματα» του απρόσεκτου οδηγού της γαλλικής τηλεόρασης, ο οποίος έπεσε επάνω τους! Και οι δύο αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν με τον Χούγκερλαντ να ξεσπά σε λυγμούς πάνω στο βάθρο των νικητών, όταν έπαιρνε τη φανέλα του νικητή των αναβάσεων. Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο της πόλης, όπου του τοποθετήθηκαν 33 ράμματα, ώστε να κλείσουν τα βαθιά τραύματα στο πόδι του αφού έπεσε σε φράχτη με αγκαθωτό σύρμα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Λουίς Λέον Σάντσεθ ήταν ο νικητής του ετάπ, ενώ ο δεύτερος Βεκλέρ πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, παίρνοντας την κίτρινη φανέλα από τον Θορ Χούσοφτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή