«Θεμέλια» στη νέα ΑΕΚ με Μανωλά

«Θεμέλια» στη νέα ΑΕΚ με Μανωλά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά και πολύ περισσότερο η ρήτρα της αποδέσμευσης, η οποία φθάνει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για ελληνική ομάδα (3,5 για σύλλογο του εξωτερικού), αναδεικνύει την πρόθεση των διοικούντων να χτίσουν την ΑΕΚ του μέλλοντος πάνω στον νεαρό αμυντικό. Αλλωστε ο Σταύρος Αδαμίδης είχε τονίσει πως στόχος όλων είναι να γίνει η «σημαία της ομάδας» για τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, υπήρχε μια σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Η «Ενωση» αρχικά πρόσφερε 800.000 ευρώ για τρία χρόνια, ενώ η πλευρά του παίκτη αξίωνε 1,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, βρέθηκε η χρυσή τομή όταν η ΠΑΕ ανέβασε το ποσό κατά 100.000 ευρώ, προτείνοντας τριετές συμβόλαιο, με πάγιες ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν στα 300.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

Μετά την εξέλιξη αυτή κλείνει και το θέμα των κεντρικών αμυντικών, αφού υπάρχουν, πλέον, πέντε ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τις θέσεις (Δέλλας, Μανωλάς, Κάλα, Χέλγκασον, αν τελικά αποκτηθεί, Μπουγαΐδης), εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιλογές πρώτης γραμμής.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διεργασίες για την κάλυψη της θέσης του τερματοφύλακα. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, παρά τα ονόματα που κυκλοφορούν, φαίνεται να είναι το πρώτο φαβορί. Χθες, ο πρόεδρος της Κέρκυρας, Γιώργος Λιμπάντσης, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στα Σπάτα, συναντήθηκε με τον Σταύρο Αδαμίδη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες έφθασαν πολύ κοντά στη συμφωνία.

Ο ίδιος ο παίκτης, μιλώντας στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαι ο λιγότερο ενημερωμένος από τον καθένα. Είμαι στον δρόμο για το Καρπενήσι για προετοιμασία με την ομάδα. Εχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την Κέρκυρα και μέχρι νεωτέρας ανήκω εκεί. Προσωπικά δεν έχω έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πιέσω. Είναι θέμα των διοικήσεων των ομάδων, αν τα βρουν ή όχι».

Στην περίπτωση που «χαλάσει» η μεταγραφή στην ΑΕΚ έχουν μελετήσει αρκετά σοβαρά την περίπτωση του Ούρκο Πάρντο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός τερματοφύλακας έριξε τις απαιτήσεις του, ενώ η Ραπίντ Βουκουρεστίου, στην οποία και ανήκει, δεν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του. Στην «Ενωση» πιστεύουν ότι με ένα ποσό κάτω από τις 100.000 ευρώ μπορούν να τον κάνουν δικό τους.

Στα Σπάτα, χθες, βρέθηκε και ο Ελφαρ Χέλγκασον, ο οποίος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, αλλά τελικά δεν ανακοινώθηκε η απόκτησή του, όπως ήταν προγραμματισμένο, αφού από την ΑΕΚ τόνιζαν ότι υπάρχει ένα κώλυμα. Ωστόσο, από τη διοίκηση, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι θα ξεπεραστεί.

Στο μεταξύ, η διοίκηση άλλαξε γνώμη σε σχέση με την πρώτη προπόνηση της ομάδας, καθώς τελικά δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους φίλους της ομάδας, αύριο το απόγευμα (18.30). Ο λόγος έχει να κάνει με τις εργασίες υποδομής στα Σπάτα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή