Νίπτει τας χείρας της η τουρκική ομοσπονδία

Νίπτει τας χείρας της η τουρκική ομοσπονδία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βήματα πίσω αναγκάστηκε να κάνει η τουρκική ομοσπονδία, δηλώνοντας κανονικά τις ομάδες της στην UEFA παρά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ενώ επικύρωσε τον τίτλο στη Φενέρμπαχτσε, την ώρα που το σκάνδαλο πλέον αγγίζει και την Μπεσίκτας.

Ο αντιπρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της Μπεσίκτας συνελήφθησαν και προσήχθησαν χθες προς ανάκριση, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίπαλο σύστημα στησίματος αγώνων σε αυτό της Φενέρμπαχτσε, με συνεργασία της Τραμπζονσπόρ και της Μπεσίκτας εναντίον της Φενέρ.

Στη φυλακή βρίσκονται ήδη 26 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αζίζ Γιλντιρίμ, για το σκάνδαλο των τουλάχιστον 19 στημένων αγώνων. Χτες προσήχθησαν για ανάκριση δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγιουκσεχίρ, καθώς η έρευνα των αρχών όλο και διευρύνεται.

Η Τραμπζονσπόρ λοιπόν θα είναι οριστικά μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη μεθαυριανή κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αφού η τουρκική ομοσπονδία επέλεξε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, με την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε απευθείας στους ομίλους, λέγοντας ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να ανοίξει τώρα δική της έρευνα.

«Η πειθαρχική έρευνα θα ξεκινήσει αφού το δικαστήριο δεχθεί την εισήγηση του εισαγγελικού γραφείου», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ. Επιβεβαίωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στις 5 Αυγούστου, με το Σούπερ Καπ μεταξύ της Φενέρ και της Μπεσίκτας να διεξάγονται όπως προβλεπόταν στις 31 Ιουλίου.

Στις αποφάσεις της ομοσπονδίας αντέδρασε η (καθαρή έως τώρα) Γκαλατάσαραϊ, λέγοντας ότι «κάθε μέρα καθυστερούν οι αποφάσεις και το τουρκικό ποδόσφαιρο πλήττεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή