Σειρά των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων

Σειρά των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχικές διώξεις εκ μέρους των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων ασκήθηκαν για δωροδοκία και στοίχημα κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των οκτώ φυσικών προσώπων και τεσσάρων ΠΑΕ που συνδέονται μαζί τους. Ειδικότερα διώξεις ασκήθηκαν κατά των:

– Αθανασίου Ανδρ. Ντότση, αδειοδοτημένου από την ΕΠΟ διαμεσολαβητή μεταγραφών ποδοσφαιριστών.

– Ιωάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ.

– Ιωάννου Π. Παπακώστα, προπονητή ποδοσφαίρου και «ΠΑΕ Καβάλα», νομίμως εκπροσωπούμενης.

– Αχιλλέα Μπέου, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, νομίμως εκπροσωπουμένης.

– Παντέλη Νικολάου, προπονητή ποδοσφαίρου και ΠΑΕ «Εθνικός Αστέρας», νομίμως εκπροσωπουμένης.

– Τσακογιάννη Γεωργίου έχοντος το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ «Ηλιούπολη» και ΠΑΕ «Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπουμένης

– Νικολόπουλου Μιχαήλ, ποδοσφαιριστή και ΠΑΕ «Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπούμενης Χάλκου Νικολάου, προέδρου Δ.Σ. της ΠΑΕ «Ηλιούπολη» μέχρι 16-08-2009 και έκτοτε μέλους Δ.Σ. αυτής και ΠΑΕ «Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπουμένης.

Οι διώξεις κατά των Ντότση και Παπαδόπουλου απευθύνονται προς την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Οι διώξεις κατά των υπολοίπων προσώπων και ομάδων απευθύνονται προς τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα των αντίστοιχων ενώσεων. Για παράδειγμα η δίωξη προς τον κ. Μπέο και τον Ολυμπιακό Β. απευθύνεται προς τη Σούπερ Λίγκα, ενώ η δίωξη προς τον κ. Τσακογιάννη και την Ηλιούπολη προς την Ενωση Φούτμπολ Λιγκ. Τα παραπτώματα της δωροδοκίας και του στοιχήματος προβλέπουν ως αυστηρότερες ποινές την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και για τις ομάδες υποβιβασμό στη χαμηλότερη κατηγορία. Από τις διώξεις απουσιάζει το όνομα του Στ. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό οφείλεται στο ότι στο πόρισμα της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου δεν υπάρχει συνομιλία του συγκεκριμένου, παρότι οι Αρχές τον εντάσσουν στην «οργάνωση» του πατέρα του, Μ. Ψωμιάδη.

Το περιεχόμενο των κατηγορητηρίων δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Οπως υποστηρίχθηκε από την ΕΠΟ θίγει προσωπικά δεδομένα. Στις διώξεις που είναι διαφορετικές για κάθε πρόσωπο, διαβιβάζονται έγγραφα όπως τα πορίσματα από ΟΠΑΠ και UEFA και προτείνονται μάρτυρες όπως ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κ. Κούγιας, ο υπάλληλος του ΟΠΑΠ κ. Ηλιόπουλος, δημοσιογράφοι κ.ά.

Χθες, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έλαβαν τη δεύτερη δικογραφία που περιλαμβάνει την άσκηση ποινικής δίωξης στον Β. Μαρινάκη για υποκίνηση φαινομένων βίας, και την άσκηση δίωξης σε ακόμη 17 άτομα (κάποια υπάρχουν στο πρώτο πόρισμα και κάποια άλλα όχι) για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς θα μελετήσουν τα νέα στοιχεία και δεν αποκλείεται να ασκήσουν συμπληρωματικές διώξεις. Επίσης δεν αποκλείεται να στραφούν και κατά του Μ. Ψωμιάδη και της ΠΑΕ Καβάλα σε περίπτωση που δεν παραδοθεί στις αρχές σε εύλογο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή