Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για δωροδοκία και επεισόδια

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για δωροδοκία και επεισόδια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργου Τσακογιάννη, του υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΠΑΕ Ηλιούπολης Νίκου Χάλκου περιέχονται, μεταξύ άλλων, στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για 16 στημένα παιχνίδια την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2011. Αντικείμενο των συνομιλιών, στις οποίες γίνεται αναφορά και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι η δωροδοκία διαιτητών αλλά και η δημιουργία επεισοδίων στον αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή στις 13.3.2011 για να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, σε μία εκ των συνομιλιών, ο Γ. Τσακογιάννης ενημερώνει τον Γ. Παπαδόπουλο ότι θα επικοινωνήσει ο «Χρυσόστομος» για να ζητήσει ονόματα διαιτητών. Με τη σειρά του ο Παπαδόπουλος αναφέρει διαφορά συνθηματικά ονόματα όπως «Μάριο», «Μέλισσα», «Μπούφος» και στο τέλος της συζήτησης συμφωνούν ότι «τους καφέδες», δηλαδή το ποσό των 10.000 ευρώ θα τα δώσει ο Τσακογιάννης. Σε άλλη συνομιλία οι δύο άνδρες συζητούν για τα επεισόδια που θέλει να προκαλέσει ο Παπαδόπουλος στον αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή με άτομα του Τσακογιάννη. «Καλύτερα να πάνε οι γαύροι, οι οργανωμένοι της θύρας 7», απαντά ο Τσακογιάννης ο οποίος αναφέρει ότι θα μιλήσει με τον «μεγάλο», τον Βαγγέλη και προσθέτει ότι αν πάνε οι Ολυμπιακοί και κάνουν φασαρίες θα είναι η τιμωρία του Κούγια.

Αργότερα ο Γ. Τσακογιάννης εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ν. Χάλκο και να τον ενημερώνει ότι μίλησε με τον Μαρινάκη για να στείλει οπαδούς της «θύρας 7» στον Κούγια.

Τέλος, ο Τσακογιάννης εμφανίζεται να συνομιλεί με άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο το οποίο δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των κατηγορουμένων. Το πρόσωπο αυτό ενημερώνει τον Τσακογιάννη ότι ο Κούγιας έχει καταθέσει σε βάρος του εξώδικο για ακάλυπτες επιταγές. Τότε, ο Τσακογιάννης του απαντά να πάει στον Μαρινάκη για να τις πληρώσει.

Οι εν λόγω συνομιλίες αποτέλεσαν στοιχείο, προκειμένου να απαγγελθεί στους Τσακογιάννη, Μαρινάκη και Παπαδόπουλο κατηγορία για το αδίκημα της «υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις». Οι Τσακογιάννης και Παπαδόπουλος αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες αναφορικά με στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Και αυτή η δικογραφία, η οποία αφορά 16 ακόμα ποδοσφαιρικούς αγώνες που έρχονται να προστεθούν στους 40 της περιόδου 2008 – 2011, διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία. Το σκέλος αυτό της υπόθεσης των «στημένων αγώνων» αποκαλύφθηκε με αφορμή την υπόθεση εκβιαστών νυχτερινών κέντρων του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή