ΒΟΛΕΣ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η, ίσως, μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του 2011 θ’ ανοίξει αύριο την αυλαία της στην υπερμοντέρνα πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη. Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, με πέντε Ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση και κολύμβηση σε ανοικτό νερό). Θα πάρουν μέρος χιλιάδες αθλητές. Ανάμεσά τους είναι και 31 Ελληνες και Ελληνίδες. Οι 13 είναι πολίστριες και οι άλλοι αθλητές και αθλήτριες των ατομικών αθλημάτων.

Τι μπορούν να πετύχουν εκεί; Ας κρατάμε «μικρό καλάθι». Περιμένουμε να κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Κι ας καταταγούν τελευταίοι. Είναι βέβαιο, όμως, ότι αν το κάνουν, όχι μόνο δεν θα μείνουν στην τελευταία θέση, αλλά και θα «φανούν».

Εμπειροι ή πρωτόπειροι θα μας εκπροσωπήσουν στη Σαγκάη. Από τους πρώτους περιμένει κάποιος τα περισσότερα. Από τους άλλους αναμένει να δείξουν το ταλέντο τους, να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στη διοργάνωση και να δώσουν υποσχέσεις για το μέλλον. Πώς; Με το να πλησιάσουν ή να ξεπεράσουν τις επιδόσεις τους.

Θα επαναλάβουμε κάτι που έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη: Ο αθλητής αντιμάχεται τον εαυτό του. Αν τον νικήσει, έχει επιτύχει στην αποστολή του. Αυτό ακριβώς περιμένουμε από τους Ελληνες στη Σαγκάη. Σε αυτή την περίπτωση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ουδείς θα τους ψέξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή