Επαγγελματίας ή προδότης, ανάλογα με το χρώμα μελάνης

Επαγγελματίας ή προδότης, ανάλογα με το χρώμα μελάνης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Βίκτορ Βιτόλο έχει καταφέρει, στα χρόνια που είναι στην Ελλάδα, να κάνει τους θαυμαστές του κατήγορους και τους φίλους του εχθρούς. Από ίνδαλμα στον Αρη, «κόκκινο» πανί των οπαδών του, όταν μετακόμισε στον ΠΑΟΚ.

Πλέον, ο παίκτης που λατρεύτηκε στην Τούμπα, είναι αυτός που έβαλε τα λεφτά, πάνω από την αγάπη για τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης. Οταν έφευγε από τον Αρη, δεν ήταν «προδότης», για τους φίλους του ΠΑΟΚ, τώρα είναι.

Στη χώρα μας, στον αθλητισμό, η λέξη «επαγγελματίας» είναι συνυφασμένη με αυτήν του «προδότη». Φυσικά πάντα γι’ αυτούς που διαβάζουν ή γράφουν, με χρωματιστά γυαλιά.

Ενα παράδειγμα. Για τους Παναθηναϊκούς, ο Βασίλης Σπανούλης είναι «φραγκοφονιάς». Ενώ ο Βιτόλο είναι ο ποδοσφαιριστής που θέλησε να πάει σ’ αυτήν που θα του προσφέρει την ευκαιρία να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Μπορεί και να πιστέψουν πως είναι η… ομάδα της καρδιάς του!

Οι συναισθηματισμοί έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Βιτόλο είχε την προσφορά του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ, όπως έκανε και σε όλους τους παίκτες, ζήτησε να του μειώσει τις αποδοχές. Αυτός δεν δέχτηκε και κατηφόρισε προς Παιανία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Τους «προδότες» και τους «ήρωες» τούς δημιουργούν αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν την τυφλή αγάπη των φανατικών, για ίδιον όφελος. Και αυτή η εκμετάλλευση πολλές φορές είναι και επιλεκτική. Κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση του Ισπανού μέσου.

Η αντίδραση του αθλητικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ήταν πολύ πιο ήπια, από άλλες φορές, όταν ένας παίκτης αποφάσιζε να έρθει προς Αθήνα, ειδικά προς τον Πειραιά. Ισως επειδή ήταν αδύνατο οικονομικά ο ΠΑΟΚ να κρατήσει τον Βιτόλο, ή ακόμα διότι ο Παναθηναϊκός τον έχει βγάλει από το αδιέξοδο, αγοράζοντας ακριβά παίκτες του.

Ολα αυτά είναι «ψιλά γράμματα», που με την πάροδο των ημερών θα ξεθωριάσουν και θα ξεχαστούν.

Το γεγονός είναι πως οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθούν αυτοί ή η διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, που προτίμησε να μην προκαλέσει «εμφύλιο», στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή