Η γυναικεία ομάδα του πόλο φιλοδοξεί να κρατήσει ξανά ψηλά τη σημαία

Η γυναικεία ομάδα του πόλο φιλοδοξεί να κρατήσει ξανά ψηλά τη σημαία

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 13 πολίστριες βρίσκονται στη Σαγκάη κουβαλώντας ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες τους. Την 4η θέση του 2009 στη Ρώμη. Από εκείνη την ομάδα, οι 11 είναι ξανά παρούσες. Τότε απουσίαζαν η πολύπειρη, Αντι Μελιδώνη και η αναπληρωματική τερματοφύλακας, η Ελένη Γούλα. Η σημαντική διαφορά βρίσκεται στη θέση της τερματοφύλακος. Τότε, η Ελενα Κούβδου ήταν αναπληρωματική. Βασική ήταν η Μαρία Τσουρή, στις καταπληκτικές εμφανίσεις της οποίας στηρίχθηκε, κατά πολύ, η εξαιρετική πορεία της ομάδας. Θα μπορέσει η Κούβδου ν’ αντεπεξέλθει ανάλογα; Θα το διαπιστώσουμε. Δεν πρέπει, πάντως, να τη γεμίσουμε με άγχος.

Ο πρώτος αγώνας, αυτός που θα διεξαχθεί αύριο με την Ισπανία, είναι πολύ σημαντικός. Αν η εθνική μας νικήσει, ουσιαστικά, θα εξασφαλίσει τη 2η θέση του ομίλου και «θα τα παίξει όλα για όλα» με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Ρωσία.

«Πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι με την Ισπανία, την οποία στους τελικούς της Παγκόσμιας Λίγκας, νικήσαμε 14-8. Γενικά, της «έχουμε πάρει τον αέρα». Αν τη νικήσουμε, ακόμη κι αν χάσουμε από τη Ρωσία, θα έχουμε εύκολο αντίπαλο στο χιαστί παιχνίδι, με την Κούβα ή τη Νότια Αφρική, οπότε θα μπούμε στην οκτάδα. Ομως, πρέπει να νικήσουμε και τη Ρωσία, διότι μετά, στους προημιτελικούς, θα παίξουμε μάλλον με τις ΗΠΑ. Τις έχουμε νικήσει δύο φορές τώρα τελευταία, αλλά είναι η ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους εδώ και χρόνια.

Με τη Ρωσία πέρυσι είχαμε τρεις νίκες και τρεις ήττες. Αλλά το παιχνίδι τους, γρήγορο, άναρχο, χωρίς να τις νοιάζει η άμυνα, αλλά μόνο το πόσα γκολ θα βάλουν, δεν μας ταιριάζει.

Ετσι παίζει και η Αυστραλία, από την οποία χάσαμε με 8-10 στο χιαστί στη Λίγκα. Με αυτές τις ομάδες πρέπει να επιβάλεις το παιχνίδι σου για να νικήσεις. Διαφορετικά, θα χάσεις», τονίζει η Αγγελική Γερόλυμου.

Τι θα συμβεί αν ηττηθούμε από την Ισπανία και νικήσουμε μόνο τη Βραζιλία, οπότε θα καταλάβουμε την 3η θέση; Στον χιαστί αγώνα, για την πρόκριση στην οκτάδα, θ’ αντιμετωπίσουμε τη 2η ομάδα του Δ΄ ομίλου, δηλαδή την Ιταλία ή την Κίνα, αφού μία από αυτές θ’ αναδειχθεί 1η στον όμιλο και η άλλη 2η. Πολύ δύσκολος αγώνας. Αλλά κι αν ακόμη νικήσουμε, μετά θα βρεθούμε απέναντι ή στην Αυστραλία ή στον φιναλίστ του 2009, Καναδά. Συνεπώς, το κλειδί της διεκδίκησης μεταλλίου βρίσκεται στους αγώνες με την Ισπανία και τη Ρωσία. Αλλά, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, λίγη είναι η 5η ή η 6η θέση; Για εμάς, αν η ομάδα μας βρεθεί στην εξάδα, θα έχει επιτύχει απολύτως. Αλλά και η 8η θέση δεν συνιστά αποτυχία. Εξαρτάται από το πώς θα έχει παίξει. Αλλωστε υπάρχουν δέκα ομάδες σχεδόν ισοδύναμες. Ενα λάθος δικό σου ή της διαιτησίας, μια άτυχη στιγμή, κάτι απρόοπτο, μπορεί να σε αφήσει ακόμη και εκτός οκτάδας. Ακόμη κι αν έχεις αποδώσει καλά συνολικά.

Τι θα πετύχουν οι άλλοι Ελληνες; Ας κρατάμε «μικρό καλάθι». Περιμένουμε να κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Κι ας καταταγούν τελευταίοι. Είναι βέβαιο, όμως, ότι, αν το κάνουν, όχι μόνο δεν θα μείνουν στην τελευταία θέση, αλλά και θα «φανούν».

Τα περισσότερα τα περιμένουμε από τον Σπύρο Γιαννιώτη, που στα 5 χλμ. σε ανοικτό νερό ήταν 2ος το 2009 και 3ος το 2007, από τον καταξιωμένο πρωταθλητή του υπτίου, Αρη Γρηγοριάδη, που θα προσπαθήσει να βρεθεί σε τελικό πρωταθλήματος κόσμου για τέταρτη συνεχή διοργάνωση (έως τώρα έχει να επιδείξει το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. το 2005 και άλλες τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς) και από τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης, που ναι μεν δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μετάλλιο, μπορούν, όμως, να πάρουν κάποια θέση σε οκτάδα. Δεν αποκλείουμε και κάποια ευχάριστη έκπληξη στο ανοικτό νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή