Θρίαμβος των «μικρών» της Λατινικής Αμερικής στο απρόβλεπτο Κόπα Αμέρικα

Θρίαμβος των «μικρών» της Λατινικής Αμερικής στο απρόβλεπτο Κόπα Αμέρικα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο φετινό απρόβλεπτο Κόπα Αμέρικα, τη διοργάνωση των εκπλήξεων, όπου τα δύο φαβορί, η διοργανώτρια Αργεντινή και η κάτοχος Βραζιλία, αποκλείστηκαν στα πέναλτι από τα προημιτελικά. Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό (3.45 τα ξημερώματα) συγκρούονται το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν και η Ουρουγουάη, μετά τους θριάμβους τους στη φάση των οκτώ το περασμένο Σάββατο.

Το μεν Περού άντεξε στην πίεση της Κολομβίας, που έχασε και πέναλτι με το αστέρι της, τον Ραδαμέλ Φαλκάο, επικρατώντας με 2-0 στην παράταση χάρη στην αλάνθαστη τακτική του ασφυκτικού πρέσινγκ και των αντεπιθέσεων που έχει επιβάλει ο Ουρουγουανός τεχνικός της ομάδας.

Η δε Ουρουγουάη θύμισε την ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του περσινού Παγκόσμιου Κυπέλλου, με την ψυχολογία του αδάμαστου θηρίου. Προηγήθηκε με 1-0 της Αργεντινής και παρότι οι οικοδεσπότες ισοφάρισαν γρήγορα με ένα πανέμορφο γκολ σύλληψης του Λιονέλ Μέσι και εκτέλεσης του Γονσάλο Ιγουαΐν, άντεξε στην πίεση ακόμη και με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Με ήρωα τον εντυπωσιακό τερματοφύλακα Φερνάνδο Μουσλέρα (με εκπληκτικές αποκρούσεις στη διάρκεια του αγώνα) και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Λουίς Σουάρες, να παίζει και για τον άσφαιρο Ντιέγο Φορλάν, η Ουρουγουάη κράτησε την Αργεντινή στο 1-1, πήγε το ματς στα πέναλτι κι εκεί ήταν αλάνθαστη (πέντε στα πέντε) ενώ ο Μουσλέρα απέκρουσε την εκτέλεση του Κάρλος Τέβες.

Οι Αργεντινοί απελπίστηκαν από την πτώση στο πρώτο εμπόδιο των νοκ άουτ και άρχισαν να ζητούν την επιστροφή του Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο, αν και ο τεχνικός, Ντιέγκο Μπατίστα, δήλωσε ότι δεν φεύγει.

Στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό θα συγκρουστούν Παραγουάη και Βενεζουέλα, καθώς τα δύο αουτσάιντερ απέκλεισαν προχθές τις Βραζιλία και Χιλή αντίστοιχα.

Η Βραζιλία έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογία να τις μετατρέψει σε γκολ, βρίσκοντας απέναντί της έναν ανυπέρβλητο Χούστο Βιγιάρ, τον Παραγουανό τερματοφύλακα. Μετά 120 λεπτά χωρίς γκολ οι Βραζιλιάνοι έχασαν και τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν, με την «αλμπιρόχα» να επικρατεί με 2-0 και να προκρίνεται. Αντίπαλός της θα είναι η εκπληκτική Βενεζουέλα, που παρά τις πολλές ευκαιρίες της Χιλής επικράτησε με 2-1 περνώντας για πρώτη φορά σε ημιτελικό Κόπα Αμέρικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή