Νέο χάος με τα «πλαστά» δελτία

Νέο χάος με τα «πλαστά» δελτία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτωπα στον ακυβέρνητο χώρο του ποδοσφαίρου άνοιξε η χθεσινή απόφαση της επιτροπής ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ, η οποία προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων των 25 ποδοσφαιριστών που απέκτησε η Βέροια τον περασμένο Ιανουάριο και των 13 που απέκτησε η Παναχαϊκή. Ωστόσο, η απόφαση είναι άνευ αντικρίσματος, αφού τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει.

Η επιτροπή της ΕΠΟ προφανώς έκρινε ότι οι δύο αυτοί σύλλογοι δεν κατέθεσαν πλαστές ενημερότητες και γι’ αυτό δεν τις παρέπεμψε στην πειθαρχική επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι για πλαστές ενημερότητες έχουν ήδη υποβιβαστεί ο Ηρακλής, ο Ιωνικός και ο Εθνικός, ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζει και η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες το βράδυ από τον Ιωνικό, ο οποίος θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αντιδράσεις

Οι δύο χθεσινές αποφάσεις της ΕΠΟ αναμένεται να πυροδοτήσουν αντιδράσεις από τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, επειδή κρίθηκε ότι οι ενημερότητές τους ήταν πλαστές. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που αναφέρεται στη δικογραφία της αστυνομίας προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Παπαπανδρέου.

Μέσα από διάλογο του φερομένου ως μεγαλομετόχου της Ηλιούπολης, Γ. Τσακογιάννη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ν. Χάλκο, αποκαλύπτεται ότι είχε σταλεί στην ΕΠΟ, τον περασμένο Ιανουάριο, πλαστή ενημερότητα για να γίνουν μεταγραφές, η οποία εν συνεχεία αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με άλλη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Η Ηλιούπολη είχε την ίδια αντιμετώπιση με τη Βέροια και την Παναχαϊκή από την επιτροπή της ΕΠΟ.

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί Δ. Σ. στη Φούτμπολ Λιγκ με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, όμως με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, το πιθανότερο είναι να επικυρωθεί η μισή βαθμολογία μέχρι την έκτη θέση. Νωρίτερα στην ΕΠΟ θα συζητηθεί η έφεση των Τρικάλων, τα οποία σε πρώτο βαθμό έχουν τεθεί εκτός πλέι οφ για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που κατέθεσαν πέρυσι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Επίσης, θα επιχειρηθεί να οριστούν τα πλέι οφ, όμως, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε έρθει απάντηση από τη FIFA στο αίτημα της ΕΠΟ για δεύτερη παράταση της αγωνιστικής περιόδου.

Σήμερα, ο Γ. Τσακογιάννης, ο Ν. Χάλκος και ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης Μ. Νικολόπουλος, καθώς και η Ηλιούπολη ως συνυπαίτια, απολογούνται στην πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή Ν. Παντέλη και την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας.

Στο επίκεντρο FIFA και Τουρκία

Η διεθνής προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς συνεχίζεται, με την UEFA να συζητεί χθες με αντιπροσωπεία της τουρκικής ομοσπονδίας το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος. Η ομοσπονδία αναμένεται να εκδώσει απόφαση σήμερα. Στα γραφεία της βρίσκεται το τρόπαιο του Κυπέλλου, το οποίο η Μπεσίκτας επέστρεψε ώσπου να φανεί αν ο τελικός ήταν στημένος. Στη FIFA συνεχίζεται η έρευνα για διαφθορά, με πρώτο ύποπτο δωροδοκίας τον πρώην αντιπρόεδρό της, Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή