Ενταση και αποχώρηση Τσακογιάννη

Ενταση και αποχώρηση Τσακογιάννη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων, που έγινε χθες στην πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ. Ο κατηγορούμενος Γ. Τσακογιάννης -φερόμενος ως μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης- έδωσε το «παρών» στη διαδικασία, αλλά αποχώρησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα Αλέξη Κούγια, κάνοντας λόγο για «στημένη δίκη» και προαποφασισμένη ετυμηγορία.

Το κλίμα ήταν από την αρχή βαρύ λόγω της επίθεσης που έκανε ο Τσακογιάννης με τον χαρτοφύλακα που κρατούσε κατά φωτορεπόρτερ, προσερχόμενος στο κτίριο όπου στεγάζεται η πειθαρχική επιτροπή, καίτοι φρουρούμενος από άνδρες της Ασφάλειας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που διεξήχθη με την παρουσία εννέα αστυνομικών, φορούσε χειροπέδες.

Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουν όλοι ότι ο Τσακογιάννης έχει μία επιχείρηση γύρω από το ποδόσφαιρο. Ηθελε με τη σκληρή εγκληματική οργάνωση που διευθύνει να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες. Ολο αυτό ξεκίνησε το 1996, με εμπνευστή τον Θωμά Μητρόπουλο. Εκείνη η «παράγκα» εξοντώθηκε το 2002. Τα πρόσωπα της τότε «παράγκας», όπως ο Γκαγκάτσης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, τότε οδηγός του Γκαγκάτση, παρέμειναν στο ποδόσφαιρο και οδηγηθήκαμε στο σήμερα. Οι στενοί συνεργάτες του Τσακογιάννη είναι ο Κομπότης και ο Λεβαδειακός, ο Ριαβόγλου και ο Αγροτικός Αστέρας, ο Χρυσοχοΐδης και ο Διαγόρας, ο Κανελλάκης και ο Ιωνικός, ο Μπέος, με τον οποίο έκαναν αδελφική παρέα, ο Πανθρακικός και οι άλλοι… Η δουλειά τους από το πρωί που ξυπνάγανε, ήταν να στήνουν αγώνες και διαιτητές! Με ένα τηλέφωνο στο χέρι ήταν. Τα πρωταθλήματα αυτά ήταν… καραστημένα!».

Ο Τσακογιάννης λίγο αργότερα ξέσπασε και απευθυνόμενος στον δικαστή, φώναξε: «Εχετε, ήδη, βγάλει την απόφαση. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ! Θέλω να φύγω», αποχωρώντας με τη συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής. Θα απολογηθεί με υπόμνημα μέχρι μεθαύριο το μεσημέρι και πιθανόν την επόμενη εβδομάδα θα βγει απόφαση. Στην απολογία του ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης Μ. Νικολόπουλος είπε ότι «έχει καταστραφεί οικονομικά». Ο πρόεδρος της Ηλιούπολης, Ν. Χάλκος, απολογήθηκε με υπόμνημα.

Ο πρώην προπονητής του Εθνικού Αστέρα, Ν. Παντέλης, υποστήριξε ότι «η συνομιλία μου με τον Τσακογιάννη ήταν ότι θα μου έδινε τα λεφτά που μου χρωστούσε ο Εθνικός Αστέρας, αν πήγαινα στην Ηλιούπολη. Ευθαρσώς σας λέω ότι τον δούλευα. Απλώς ήθελα να τα έχω καλά μαζί του. Αυτή ήταν η αμαρτία μου».

Σήμερα θα εκδικαστούν οι υποθέσεις των Αχιλλέα Μπέου και Ολυμπιακού Βόλου και των Γιάννη Παπακώστα και ΠΑΕ Καβάλας.

– Επειτα από μαραθώνια συνεδρίαση το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε να γίνουν πλέι οφ με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων: του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού, της Δόξας που πιθανόν δεν θ’ αγωνιστεί και του Διαγόρα. Ολα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή