Ιστορική επιτυχία της Λυμπερτά

Ιστορική επιτυχία της Λυμπερτά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαριάννα Λυμπερτά σημείωσε χθες τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στη Σαγκάη (Κίνα) στα 10 χλμ. σε ανοικτό νερό, έχει πιο μεγάλη αξία από το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. υπτίως το 2005 και από το ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 5 χλμ. σε ανοικτό νερό το 2007, διότι το πήρε σε ολυμπιακό αγώνισμα. Μόνο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχει κατακτήσει μετάλλιο (χάλκινο) σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου σε ολυμπιακό άθλημα ή αγώνισμα. Γενικά η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ καλή για την Ελλάδα. Η εθνική πόλο γυναικών σημείωσε δεύτερη νίκη, ενώ στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση προκρίθηκαν οι Δέσποινα Σολωμού – Ευαγγελία Πλατανιώτη.

«Είμαι πολύ κουρασμένη, αλλά πάρα πολύ χαρούμενη. Η φετινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πολλά ευχαριστώ στον προπονητή μου, Μίλτο Κανελλόπουλο. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι πανευτυχής και για την πρόκριση στο Λονδίνο. Αφιερώνω το μετάλλιο σε μένα, τον προπονητή μου και την οικογένειά μου», είπε η αθλήτρια.

Τη Λυμπερτά θα επιδιώξουν να μιμηθούν σήμερα στα 10 χλμ. οι Γιαννιώτης και Αντώνης Φωκαΐδης. Εχουν δηλωθεί 68.

Η εθνική πόλο νίκησε μεν τη Βραζιλία 11-8 (3-2, 2-3, 3-1, 3-2), αλλά προβλημάτισε εν όψει του αυριανού αγώνα (5.50 π.μ.) με τη Ρωσία, που θα κρίνει την 1η θέση του ομίλου. Εκανε πολλά λάθη στο Α΄ μέρος. Μάλιστα δέχθηκε πολλά γκολ από τις φουνταριστές. Στην τρίτη περίοδο η άμυνα «έδεσε» και οι Βραζιλιάνες φουνταριστές περιορίστηκαν. Το 5-5 έγινε 8-5, αλλά μετά άρχισαν ξανά οι επιπολαιότητες στην επίθεση, οπότε φθάσαμε στο 8-7. Ευτυχώς παίζαμε καλή άμυνα στην παίκτρια λιγότερη και πήραμε τη νίκη. Στην τέταρτη περίοδο, όμως, δεχθήκαμε δύο γκολ στην κόντρα. Και η Ρωσία, που βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση (χθες συνέτριψε 18-8 την Ισπανία) παίζει με πολλές κόντρες. Με παρόμοια εμφάνιση δεν ελπίζουμε σε κάτι. Αλλά οι Ελληνίδες συχνά στα δύσκολα αλλάζουν συμπεριφορά. Επαιξαν οι Κούβδου, Ψούνη 2, Λιόση, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου, Αντωνάκου 2 (Τσουκαλά 1, Μελιδώνη 1, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη 1, Λαρά).

Οι Σολωμού – Πλατανιώτη προκρίθηκαν ως 11ες στα 43 ζευγάρια. Σήμερα η Σολωμού θ’ αγωνιστεί στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο.

Οι Στέφανος Παπαρούνας – Αλέξανδρος Μάνος πήραν τη 15η θέση, στους 20, στις συγχρονισμένες καταδύσεις από 3μ. και έμειναν εκτός τελικού. Τους κατέστρεψε η τελευταία βουτιά, που τους έριξε από την 7η στην 15η θέση.

Τ’ αποτελέσματα: ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ σε ανοικτό νερό: 10 χλμ. Γ: Πέιν (Μ. Βρετανία) 2 ώρες 01.58.1, Γκριμάλντι (Ιταλία) 2:01.59.9, Λυμπερτά 2:02.01.8, 18η, στις 55, Κέλυ Αραούζου 2:02.31.3.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Συγχρονισμένες καταδύσεις από 3μ. Α: Τσιν Κάι – Λούο Γιουτόνγκ (Κίνα), Ιλ. Ζαχάροφ – Κουζνιετσόφ (Ρωσία), Καστίγιο – Σάντσες (Μεξικό). 1μ. Γ: Σι Τίνγκμαο (Κίνα), Γουάνγκ Χαν (Κίνα), Κανιότο (Ιταλία).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Τεχνικό ομαδικού: Ρωσία, Κίνα, Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή