Σπουδαία βολή στα 20,17 μ. στη σφαιροβολία στα Τοφάλεια

Σπουδαία βολή στα 20,17 μ. στη σφαιροβολία στα Τοφάλεια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «αόρατος» σφαιροβόλος Μιχάλης Σταματόγιαννης σημείωσε χθες την καλύτερη επίδοση στο διεθνές μίτινγκ «Τοφάλεια». Εριξε 20,17 μ., επίδοση με την οποία έγινε ο δεύτερος σφαιροβόλος όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο. Αλλά όποιος δεν βρισκόταν στο στάδιο της Πάτρας δεν είδε έστω μία βολή του αθλητή, διότι η ΕΡΤ, για πολλοστή φορά, έκρινε πως οι ρίψεις ΔΕΝ περιλαμβάνονται στα αγωνίσματα του στίβου. Αλλωστε, πριν από μερικά χρόνια «έχασε», σε πρωτάθλημα Ελλάδος, πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία… Φυσικά, είδαμε κάθε άσχετο να κάνει άλματα στα 6 μ. στο μήκος και στα 13 μ. στο τριπλούν. Ο Σταματόγιαννης άγγιξε το όριο του ΣΕΓΑΣ (20,30 μ.) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρασε, πάντως, το Β΄ όριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας (20 μ.).

Η Τόνια Στεργίου προσπάθησε να περάσει το όριο του ύψους, αλλά απέτυχε στο 1,93 μ. Εμεινε στο 1,87. Η επικοντίστρια Δήμητρα Εμμανουήλ, με 4,25 μ., πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση. Στα 400 μ. με εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης έδειξε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τερμάτισε 3ος με 50.76. Το καλύτερο αγώνισμα γενικά ήταν αυτό. Νίκησε ο Κουβανός Κοπέγο με 49.76 και ακολούθησε ο Μηνάς Αλοζίδης, που πλέον αγωνίζεται για την Κύπρο, με 49.91.

– Το Δ. Σ. του ΣΕΓΑΣ έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί πάλι δεν διενεργούνται έλεγχοι ντόπινγκ. Επιπλέον, τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί εδώ και ενάμιση μήνα δεν αναλύονται αν δεν προπληρωθεί η δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του Δ. Σ. του ΟΑΚΑ. Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι οι οφειλές του προς το ΟΑΚΑ, ύψους μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, είναι μηδαμινές μπροστά στις οφειλές εκατομμυρίων από φορείς του επαγγελματικού αθλητισμού. Αναφέρει, επίσης, πως ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ ότι λόγω απεργίας των δειγματοληπτών, θεωρείται απίθανο να γίνουν έλεγχοι στο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών. Ετσι, ζήτησε από το ΕΣΚΑΝ μεσολάβηση προς τον αντίστοιχο Κυπριακό Οργανισμό ώστε να έλθει κλιμάκιο από την Κύπρο, παρ’ ότι αυτό θα εκτοξεύσει το κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή