ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μια απροθυμία ξένων ποδοσφαιριστών να έρθουν φέτος στην Ελλάδα και το γιατί είναι απολύτως κατανοητό. Η Ελλάδα περιγράφεται ως μια πτωχευμένη χώρα που έχει τα χειρότερα μπροστά της, οι εικόνες των ξένων δικτύων συχνά πυκνά μεταδίδουν στιγμές πανικού στο κέντρο της Αθήνας, οι όποιες λύσεις διαρκώς απομακρύνονται. Οσοι ξένοι δέχονται να έρθουν, ζητούν μπροστά τα πιο πολλά χρήματα ή λαμβάνουν εγγυήσεις από συμπατριώτες τους που ζουν εδώ.

Σε αυτό το τόσο παράξενο (και) ποδοσφαιρικά καλοκαίρι ο ερχομός του Εϊντουρ Γκούντιονσεν στην ΑΕΚ έχει κάτι το συμβολικό. Ο ποδοσφαιριστής με το μεγάλο βιογραφικό και τις πολλές ατομικές περγαμηνές είναι Ισλανδός, προέρχεται δηλαδή από την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επισήμως χρεοκόπησε!

Δεν ξέρω αν ο ερχομός του είναι συμβολικά ένα είδος προάγγελου συμφορών για όσα μας περιμένουν: ας μη δούμε το πράγμα έτσι, αλλά πιο αισιόδοξα. Ας πούμε ότι ο καλός Γκούντιονσεν έρχεται εδώ γιατί δεν φοβάται ούτε πτωχεύσεις, ούτε χρεοκοπίες: ας τον δούμε ως ένα είδος πρεσβευτή αισιοδοξίας – σε τελική ανάλυση η χώρα του χρεοκόπησε αλλά ο ίδιος βρήκε μια προσωπική ευρωπαϊκή λύση, πέρυσι στην Αγγλία και φέτος στην Αθήνα.

Ας του ευχηθούμε να καταφέρει να πάρει από την ΑΕΚ και τα χρήματά του. Και για την (πιθανή) προσφορά του, αλλά και για το ρίσκο του…  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή