Κάλεσμα κυβέρνησης στον Πλατινί

Κάλεσμα κυβέρνησης στον Πλατινί

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά τον τελικό κυπέλλου Ατρόμητου – ΑΕΚ και των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν σε αυτόν, το θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των όρων διεξαγωγής του είχε φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Μέσα σε λίγους μήνες, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, το ποδόσφαιρο θα απασχολήσει ξανά τον πρωθυπουργό. Την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, o οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου της UEFA θα επισκεφθεί αυθημερόν την Αθήνα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει τα εξής: «Υστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί».

Η έλευση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην Αθήνα γίνεται σε μια περίοδο που ο χώρος του ποδοσφαίρου ταλανίζεται από τις αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες, ενώ έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό του (πλαστογραφίες, αδειοδοτήσεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα τεθεί προς τον πρόεδρο της UEFA το σχέδιο για τη σταδιακή εξυγίανση του ποδοσφαίρου και θα του ζητηθεί να πάρει θέση για το τι μπορεί να γίνει και τι ενδεχομένως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα μπουν τα ακόλουθα θέματα:

α) προτάσεις για την εξυγίανση και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου,

β) ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τον αθλητισμό,

γ) το οικονομικό fair play και οι ελληνικοί σύλλογοι,

δ) ο πειθαρχικός κώδικας και ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΠΟ,

ε) η υπόθεση των στημένων αγώνων.

«Πρωτόγνωρη κατάσταση»

Σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η UEFA μαζί με την ΕΠΟ όσο και η κυβέρνηση κινούνται στην ίδια κατεύθυνση για την εξυγίανση. Γνωρίζετε ότι τα πράγματα που συμβαίνουν σήμερα είναι αρκετά πρωτόγνωρα. Η τεχνογνωσία της UEFA στους στημένους αγώνες, στη βία, στο ντόπινγκ, στη διαιτησία κ.ο.κ. είναι απολύτως απαραίτητη και στην πολιτεία και στην ΕΠΟ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι και για εμάς στόχος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή