Σκεπτικισμός για το μέλλον

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και είναι νωρίς, αφού δεν έχουν διεξαχθεί καν οι προημιτελικοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών παραμένει σταθερή αξία. Η μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρωσίας, επιβεβαίωσε την αξία αυτής της ομάδας. Αν και δεν χρειαζόταν αυτή η επιτυχία για να είμαστε βέβαιοι για την αξία της.

Ο,τι κι αν γίνει στη συνέχεια, αυτή η ομάδα περιλαμβάνεται στην ελίτ του αθλήματος. Η εθνική μας έδειξε χθες πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Ενδέχεται, όμως, να καταταγεί και 8η. Οπως έχει φανεί, οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρές. Υπάρχουν 9-10 χώρες σχεδόν ισοδύναμες. Συνεπώς, η θέση μπορεί να κριθεί και από την τύχη, το λάθος της στιγμής, ένα «φάλτσο» σφύριγμα των διαιτητών. Γι’ αυτό τα κορίτσια θα είναι στην καρδιά μας όποια θέση κι αν πάρουν, εφόσον έχουν προσπαθήσει όπως χθες.

Υπάρχει, όμως, πέρα από την ικανοποίηση, και προβληματισμός για το μέλλον. Αρκετές από τις νυν διεθνείς, το 2016 δεν θα βρίσκονται σε κατάλληλη ηλικία για να παίξουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από πίσω δεν φαίνονται αντικαταστάτριες ίδιου επιπέδου. Σε αυτό συντείνει το γεγονός, ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα απέμειναν μόνο δύο ισχυρές ομάδες. Και το χειροτερεύει ο δραστικός περιορισμός των κινήτρων, που διώχνει παιδιά από τον αθλητισμό.

Αν αυτά δεν αλλάξουν, δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το μέλλον της εθνικής ομάδας γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή