Στην οκτάδα με σπουδαία νίκη

Στην οκτάδα με σπουδαία νίκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι γράφαμε μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών επί της Βραζιλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σαγκάης; «Με τη Ρωσία, με παρόμοια εμφάνιση δεν ελπίζουμε σε κάτι. Αλλά οι Ελληνίδες συχνά στα δύσκολα αλλάζουν συμπεριφορά». Αυτό ακριβώς έκαναν χθες. Και νίκησαν τη Ρωσία. Αυτήν που το 2009 μας στέρησε το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο και πέρσι το χρυσό Ευρωπαϊκό. Το τελικό 6-5 (οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 1-1, 2-1), δείχνει το πόσο συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι, που έστειλε την ομάδα μας απευθείας στους προημιτελικούς. Εκεί θ’ αντιμετωπίσει ή την Ολλανδία ή τη Ν. Ζηλανδία. Κατά πάσα βεβαιότητα θα λέγαμε, την Ολλανδία, τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2008. Με τη νίκη της δε, η Ελλάς «ξεφορτώνεται» και έναν μεγάλο αντίπαλο. Στους προημιτελικούς η πρωταθλήτρια κόσμου, ομάδα των ΗΠΑ θα «ναυμαχήσει» με τη νικήτρια του αυριανού αγώνα, Ρωσία – Κούβα. Δηλαδή, τη Ρωσία.

Οι Ρωσίδες έδωσαν εξοντωτικό ρυθμό προσπαθώντας να παίξουν με κόντρες. Αλλά τις ακολούθησαν οι Ελληνίδες, που ήταν και περίφημα στημένες από τον Γιώργο Μορφέση. Και λίγο η τύχη (τα δοκάρια σε τρεις κρίσιμες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και μία στο τέλος), αρκετά η εξαιρετική Κούβδου και πολύ η άμυνα, κράτησαν τη Ρωσία χαμηλά στο σκορ. Μία κόντρα «φάγαμε», όταν σε παίκτρια παραπάνω κάναμε λάθος πάσα και στην κόντρα έγινε το 2-3. Επιβάλλαμε, πάντως, τον ρυθμό μας, και, μολονότι στην επίθεση δύσκολα βρίσκαμε λύσεις, ουδέποτε χάσαμε την επαφή στο σκορ. Απαντούσαμε δε, γρήγορα στα γκολ των Ρωσίδων. Ακόμα κι όταν η Ρωσία προηγήθηκε 5-4 3΄14΄΄ προ της λήξης και φάνηκε πως δύσκολα θα παίρναμε την 1η θέση του ομίλου, γιατί στην ισοπαλία υπερτερούσε η Ρωσία στα γκολ. Ομως 1΄38΄΄ πριν από τη λήξη ισοφάρισε η Ασημάκη και στα 59΄΄ η ίδια κέρδισε πέναλτι, που αξιοποίησε η Ρουμπέση. Στα 31΄΄ η Ρωσία πήρε αποβολή, αλλά το σουτ της Ιβάνοβα σταμάτησε στο δοκάρι. Ετσι ήλθε η πρώτη νίκη μας επί της Ρωσίας σε πρωτάθλημα κόσμου, μετά μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Επαιξαν οι Κούβδου, Ψούνη, Λιόση, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1, Αντωνάκου 2 (Τσουκαλά, Μελιδώνη, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Λαρά). Τα γκολ της Ρωσίας σημείωσαν οι Σομπόλεβα 2, Κονούχ, Λισούνοβα και Μπελιάεβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή