Πισω απο τις καμερες

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και δεύτερο λάθος

Τον τελευταίο καιρό, η ΕΠΟ μοιάζει με διαιτητή που κάνει ένα λάθος και στη συνέχεια κάνει ακόμη ένα για να ισοφαρίσει. Ομως, τα λάθη γίνονται δύο και ο διαιτητής εκτίθεται.

Ετσι εκτίθεται και η ομοσπονδία, που για ενάμιση μήνα, δειλιάζοντας να επιβάλει στον ΟΦΗ την ποινή που προβλέπεται από τους κανονισμούς λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, παρίστανε την αναρμόδια και έλεγε ότι είναι θέμα της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής και όχι δικό της. Οταν ο Ιωνικός ακολούθησε τον δρόμο του ΟΦΗ και προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, η ΕΠΟ άλλαξε στάση. Ξαφνικά το θέμα δεν ήταν της Ενωσης αλλά δικό της. Επίσης, δεν περίμενε ενάμιση μήνα για να αντιδράσει, αλλά αντέδρασε την αμέσως επόμενη ημέρα, απειλώντας τον Ιωνικό με υποβιβασμό. ΜΠΛΟΥ.

Κομμάτι που έλειπε

Σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή της ΑΕΚ, στη Σλοβενία, ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν. Οι συμπαίκτες του αλλά και η τεχνική ηγεσία τον περιμένουν με ανυπομονησία. Ειδικότερα ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος στο πρόσωπό του ευελπιστεί να βρει τον παίκτη που θα καταφέρει να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες, είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ. Αλλωστε, σε αυτό τον τομέα η ΑΕΚ έχει δείξει ότι δεν τα καταφέρνει πολύ καλά… Δ. Λουκ.

Σε καλή ρότα

Εδώ και λίγα χρόνια, μετά την αλλαγή κλάσης, ο κάτοχος πέντε παγκόσμιων μεταλλίων από τα σκάφη Φινν, Αιμίλιος Παπαθανασίου, ψάχνει να βρει τη ρότα του στα Σταρ. Εκεί που φαινόταν ότι πήγαινε καλά, κάτι συνέβαινε και γύριζε πίσω. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, με πλήρωμα τον Αλέξανδρο Δραγούτση, πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Είναι το τέταρτο ασημένιο του Αιμίλιου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, αλλά το πρώτο στα Σταρ. Επόμενος στόχος του πληρώματος είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Φαίνεται εφικτός, αλλά δεν θα είναι και εύκολο να τον πετύχουν. Οι προκρίσεις θα είναι δυσκολότερες από το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ν. Α. ΚΩΝ.

Ομοιότητες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εθνική μπάσκετ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και πριν από δύο χρόνια, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, οι ελλείψεις ήταν πολλές, ο προπονητής καινούργιος και η αμφισβήτηση έντονη! Τότε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, αρκετές συγκυρίες είναι ίδιες. Δύσκολα, όμως, θα είναι ίδιο και το αποτέλεσμα. Τότε ήταν αποδυναμωμένοι οι περισσότεροι αντίπαλοί μας, ενώ τώρα τα πιο πολλά «αστέρια» των άλλων ομάδων θα δώσουν το «παρών». Αρα και η αποστολή της ελληνικής ομάδας αναμένεται να είναι δυσκολότερη και το καλάθι που πρέπει να κρατάμε να είναι μικρό. Σ. Δ.

Ανώνυμοι υβριστές

Και όμως συμβαίνουν και αυτά. Σε μεγάλη ομοσπονδία, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, υψηλόβαθμα μέλη της διοίκησης διατηρούν ανώνυμα μπλογκ για να υβρίζουν όσους τους κάνουν κριτική. Αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη του Δ.Σ., αλλά κανείς δεν αντιδρά με την κατάντια, θεωρώντας τα πάντα θεμιτά προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Ομως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα ηλεκτρονικά τους ίχνη εντοπίστηκαν. Οι αντιδράσεις των υβριζομένων αναμένεται να… φέρουν τα πάνω κάτω στο άθλημα. Κρίμα, πάντως, που αυτές τις δύσκολες εποχές υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η… καρέκλα διατηρείται με το έργο… Σπυρ. Σπαν.

Στον αέρα ο προγραμματισμός

Προσπαθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά, αλλά δεν μπορεί. Το γεγονός πως παραμένει στον «αέρα» η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, του δημιουργεί προβλήματα. Σχεδίαζε τα πλάνα του με το σκεπτικό ότι η σέντρα θα γινόταν στις 27 Αυγούστου. Ομως, φθάσαμε στις 23 Ιουλίου κι ακόμη δεν έχει διενεργηθεί η κλήρωση. Ετσι, στον Ολυμπιακό ψάχνονται μήπως χρειαστεί να κάνουν κι άλλα φιλικά μετά το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Αυγούστου στο Φάληρο. Ν.Ν.Γ.

Στοπ στις μεταγραφές

Εως τις 31 του μηνός ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να κάνει άλλη κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι. Μάλιστα, αν δεν προκύψουν ανάγκες στη διάρκεια των φιλικών που ακολουθούν στην Ολλανδία (η αρχή γίνεται αύριο με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ), τότε δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε άλλη αγορά. Ν.Ν.Γ.

Τα δίνουν όλα

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται πυρετωδώς για να καταπλήξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του χρόνου. «Τα δίνουν όλα». Ειδικά στον στίβο, στον οποίον, άλλωστε, έχουν μεγάλη παράδοση, αλλά είχαν περάσει σημαντική, για τα δεδομένα τους, κάμψη. Ομως, τα τελευταία χρόνια επανεμφανίζονται δυναμικά. Ακόμη και σε αγωνίσματα στα οποία δεν έχουν παράδοση, όπως οι ρίψεις ή το επί κοντώ. Θα περιμένουμε «θαύματα» από τους Βρετανούς σ’ ένα χρόνο. Ν. Α. ΚΩΝ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

2010

Γίνεται η πρώτη Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης στην Αρχαία Ολυμπία υπό την παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ κ. Ρογκ. Η Φλόγα θα επισκεφθεί 5 πόλεις στις 5 ηπείρους πριν να φτάσει στη Σιγκαπούρη, απ’ όπου θα ξεκινήσει η εθνική λαμπαδηδρομία.

1963

Ο 20χρονος Τάκης Οικονομόπουλος μεταγράφεται από την Προοδευτική στον Παναθηναϊκό, όπου θα αντικαταστήσει τον «αναντικατάστατο» Μιχάλη Βουτσαρά και θα αγωνιστεί με το «Τριφύλλι» για 13 έτη.

1908

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1,55, πίσω από τον Ρέι Γιούρι από τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή