ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Μαθαίνουν την αντίπαλο οι γυναίκες του πόλο

Σήμερα θα μάθουν οι παίκτριες της εθνικής ομάδας πόλο την αντίπαλό τους στον προημιτελικό της Δευτέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που γίνεται στη Σαγκάη (Κίνα). Φυσικά σήμερα θα τη μάθουν τυπικά, διότι θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η Ολλανδία, η κάτοχος του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από το 2008, θα επικρατήσει της Ν. Ζηλανδίας. Παίζουν, επίσης, για την πρόκριση στην οκτάδα, Ουγγαρία – Αυστραλία, Ρωσία – Κούβα και Κίνα – Ισπανία. Για τις θέσεις 13η-16η συγκρούονται, Καζαχστάν – Ουζμπεκιστάν και Βραζιλία – Ν. Αφρική. Ο Μιχάλης Τζίφας αγωνίζεται, μαζί με άλλους 39 καταδύτες, στον προκριματικό από τα 10 μ. Θα διεξαχθεί και ο τελικός γυναικών από 3 μ. Οι αγώνες σε δύο αθλήματα ολοκληρώνονται σήμερα χωρίς ελληνική συμμετοχή. Στην κολύμβηση σε ανοιχτό νερό θα γίνουν τ’ αγωνίσματα 25 χλμ. ανδρών και γυναικών και στη συγχρονισμένη κολύμβηση ο ομαδικός αγώνας.

ΣΤΙΒΟΣ

Απόψε τα «Σιθώνια»

Οι κορυφαίοι Ελληνες ρίπτες και αρκετοί ξένοι θα μετάσχουν απόψε στο διεθνές μίτινγκ «Σιθώνια 2011», που θα πραγματοποιηθεί (έναρξη 16.45) στο στάδιο Νικήτης Χαλκιδικής. Οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του παλαιού πρωταθλητή της δισκοβολίας και εθνικού προπονητή του στίβου Κώστα Σπανίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Παύλος Μπόφτσης αγωνίζεται απόψε στον προκριματικό του άλματος τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, που διεξάγεται στο Ταλίν (Εσθονία). Αγώνας δρόμου 10 χλμ., με διαδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Γλα, όπου έχουν αποκαλυφθεί σπουδαία ευρήματα της μυκηναϊκής εποχής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με ώρα εκκίνησης τις 7 μ.μ. Τον διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάστρου Βοιωτίας και είναι μέρος των εκδηλώσεων «Κώπαια 2011».

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

Κόντρα στη Σλοβενία

Η Σλοβενία θα είναι ο σημερινός (21.15) αντίπαλος της εθνικής ομάδας για την τρίτη αγωνιστική του Α΄ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων που διεξάγεται στην Πολωνία.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πρωτάθλημα αντοχής

Ο αγώνας αντοχής (159,6 χλμ. για τους άνδρες και τους νέους, 103 χλμ. για τις γυναίκες) διεξάγεται σήμερα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου. Η εκκίνηση θα δοθεί στη Μαλακάσα (13.00) και οι αθλητές, αφού περάσουν από Θήβα, Πλαταιές, Ερυθρές και Πύλη, θα τερματίσουν στα Σκούρτα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Σιρκουί Μάστερ

Με τους αγώνες του κυρίως ταμπλό, συνεχίζεται στην Κεραμωτή (Καβάλα) το προτελευταίο τουρνουά στο σιρκουί των Μάστερ.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΤΙΒΟΥ

Καλές εμφανίσεις

Η οικονομική στενότητα δεν επέτρεψε σε πολλούς Ελληνες να πάνε στο μακρινό Σακραμέντο των ΗΠΑ, για ν’ αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου βετεράνων αθλητών. Μόνο τρεις αποτόλμησαν το ταξίδι. Την καλύτερη θέση πήρε ο Αντώνης Μόρφης (κατηγορία ηλικίας 55-59 ετών), που αναδείχθηκε 7ος στα 400 μ. με 59.34. Ο Θανάσης Καλαντζής (55-59) προκρίθηκε σε δύο τελικούς. Στο βαρύ όργανο (σφύρα με κοντή αλυσίδα και βάρος 11,34 κιλά) κατετάγη 8ος με 13,01 μ. και στη σφυροβολία (όργανο 6 κ.) 12ος με 38 μ. Πήρε μέρος και στο πένταθλο ρίψεων (σφυροβολία, σφαιροβολία, δισκοβολία, ακοντισμός, βαρύ όργανο), όπου κατέλαβε τη 13η θέση με 2.358 βαθμούς. Ο Ιούλιος Αμποτ (70-74) πήγε καλύτερα στα 10.000 μ., όπου τερμάτισε 14ος με 51.37.82.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή