ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περίοδο αυτή στον Παναθηναϊκό, υπάρχει ένα ακήρυχτος «εμφύλιος» μεταξύ των υποστηρικτών της οικογένειας Βαρδινογιάννη και αυτών του Βγενόπουλου. Ο «πόλεμος» αυτός, όπως είναι φυσικό, εκδηλώνεται με δημοσιεύματα και στις επιλογές της διοίκησης, στις μεταγραφές, αλλά και στην κριτική που ασκήθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις δηλώσεις που έκανε και αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του.

«Δεν έχω παίκτες επιπέδου Champions League», φέρεται να είπε ο Πορτογάλος προπονητής, για να συμπληρώσει σε ομιλία του προς τους παίκτες πως οι νέοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι για να βοηθήσουν και όχι για να σώσουν την ομάδα.

Σίγουρα τέτοιες δηλώσεις δεν ενθουσιάζουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ειδικά όταν από την ομάδα έφυγαν, για διαφορετικούς λόγους, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιμπρίλ Σισέ και Γκοβού.

Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να πει ο Φερέιρα; Πως ο Κουίνσι, ο Τοτσέ και ο Βιτόλο μπορούν να συγκριθούν, σαν ποδοσφαιρικές αξίες, μαζί τους; Φυσικά όχι. Θα ήταν σαν να κορόιδευε τον κόσμο, αλλά και τη δική του προπονητική λογική.

Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία για να θεωρήσουν «καρφιά» προς τη διοίκηση, πως δεν έχει τα χρήματα να κάνει ακριβότερες και κατ’ επέκτασιν ποιοτικότερες μεταγραφές. Μα, είπε κάποιος από την ΠΑΕ πως θα κάνει; Από την άνοιξη, η επωδός του Δημήτρη Γόντικα είναι μείωση του προϋπολογισμού για να βγει η χρονιά.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραμένει στο… 30% και οι υπόλοιποι μέτοχοι εξαφανίστηκαν, η μόνη λύση ήταν αυτή. Το γνώριζε αυτό ο Φερέιρα όταν αποφάσιζε να μείνει στον πάγκο.

Ομως, σαν παλιά… καραβάνα, πρέπει να προφυλάξει και το όνομά του. Να δημιουργήσει το «άλλοθί» του σε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν και στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο αν δεν επιτευχθεί η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Θεωρώ πως πέρα από το υπαρκτό οικονομικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, η διοικητική κρίση είναι αυτή που τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο «εμφύλιος» που υποβόσκει έχει διχάσει τους οπαδούς, που από το περσινό ρεκόρ στα διαρκείας, φέτος δείχνουν απρόθυμοι να ανανεώσουν τις κάρτες τους.

Η δικαιολογία ότι σ’ αυτό φταίει μόνο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν πείθει κανένα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή