Διογκώνονται τα προβλήματα στην Εθνική μετά την αποχώρηση Σπανούλη

Διογκώνονται τα προβλήματα στην Εθνική μετά την αποχώρηση Σπανούλη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απόντες στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ τείνουν να γίνουν… περισσότεροι από τους παρόντες, ύστερα από τη νέα αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βρέθηκε από το προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου σε κρεβάτι χειρουργείου. Κακοτυχία; Συνεχείς συγκυρίες που «άδειασαν» τις θέσεις των γκαρντ της Εθνικής πριν ακόμα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι της; Τάσεις φυγής των παικτών από την Εθνική, στην οποία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά πλέον οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους είναι υπεράνω κάθε αυταπάρνησης;

Στην περίπτωση του Σπανούλη, η είδηση της εγχείρησης κοιλιακών αιφνιδίασε τους πάντες. Ο Σπανούλης είχε διαβεβαιώσει τον Ζούρο και το ιατρικό επιτελείο ότι αισθανόταν πολύ καλά και είχε ξεπεράσει οριστικά το ίδιο πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει πριν από τρεις μήνες στον Ολυμπιακό. Τότε, είχε ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για περίπου δύο μήνες.

Στο Καρπενήσι, ο διεθνής γκαρντ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τρεις προπονήσεις, όταν το μεσημέρι του Σαββάτου και ύστερα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή της περιοχής, δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει την προετοιμασία. Οι ευχαριστίες του προέδρου της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλου, για τη συμμετοχή των διεθνών παικτών στην προετοιμασία, «απαντήθηκαν» με μια ακόμα, ηχηρή απουσία. Η πέμπτη, συνολικά, ύστερα από την άρνηση των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή και αυτές των Περπέρογλου (χθες πήρε εξιτήριο για τη θρόμβωση στο πόδι του και θα αρχίσει προπονήσεις ύστερα από 1,5 μήνα) και Καλάθη (δύσκολα θα ξεπεραστεί το κάταγμα αστραγάλου).

Ο Σπανούλης (θα προπονηθεί ύστερα από έξι εβδομάδες) και ο Ζούρος που κάλεσε ως αντικαταστάτη τον 35χρονο Κώστα Χαραλαμπίδη, καλείται να λύσει το δυσκολότερο «σταυρόλεξο» για τις θέσεις της περιφέρειας. Γ. Βαλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή