Λύση στο ποδόσφαιρο μέσω Πλατινί

Λύση στο ποδόσφαιρο μέσω Πλατινί

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα της αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου που παραμένει άλυτο επί δεκαετίες ταλανίζοντας το άθλημα και τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, θα επιχειρηθεί να λυθεί μέσα σε λίγες ώρες που θα διαρκέσει η παρουσία του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην Αθήνα. Ή, ορθότερα, θα επιχειρηθεί να μπουν οι βάσεις για την επίλυσή του.

Ο Πλατινί, επικεφαλής κλιμακίου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες και της συζήτησης που διεξάγεται με την ΕΠΟ ώστε να υιοθετηθούν κάποιοι κανόνες που θα λειτουργήσουν ως ασφαλιστικές δικλίδες σε τομείς όπως η διαιτησία και το πειθαρχικό δίκαιο.

Στη συνάντηση στην οποία θα είναι παρούσα η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, θα ζητηθεί η αρωγή της UEFA προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του αθλήματος και θα τεθούν υπόψη του προέδρου της μια σειρά αλλαγών που η κυβέρνηση προτείνει στην ΕΠΟ. Από την πλευρά της κυβέρνησης στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα: α) η αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα στο κομμάτι των ποινών για τις ομάδες που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια β) η διαιτησία και ειδικότερα το θέμα της θωράκισής της και η τεχνογνωσία που η UEFA μπορεί να μεταφέρει γ) η διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια δ) η βία στα γήπεδα.

Για τα παραπάνω θα ζητηθεί η γνώμη του προέδρου της UEFA, o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και θα έρθει «οπλισμένος» με προτάσεις. Επίσης από την πλευρά της κυβέρνησης θα μπει στο τραπέζι το θέμα του νέου αθλητικού νόμου και συγκεκριμένα οι διατάξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο και περιλαμβάνονται σε αυτόν όπως η αντιμετώπιση της βίας, το ντόπινγκ και οι προσυνεννοημένοι αγώνες. Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί το αθλητικό νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο: «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις». Οπως προαναφέρθηκε η παρουσία του προέδρου της UEFA στην Αθήνα θα είναι ολιγόωρη. Θα αφιχθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 11.30 ενώ η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για τις 13.00. Στις 15.00 θα μιλήσει σε περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων εφημερίδων.

Στο θέμα των στημένων αγώνων οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών επιτροπών της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τους Αχ. Μπέο και Ολυμπιακό Β., Μ. Ψωμιάδη, Γ. Παπακώστα και Καβάλα, Γ. Τσακογιάννη, Ν. Χάλκο, Μ. Νικολόπουλο και Ηλιούπολη, Ν. Παντέλη και Εθνικό Αστέρα.

Την αναβολή έναρξης του τουρκικού πρωταθλήματος κατά πέντε εβδομάδες αποφάσισε χθες η ομοσπονδία της γείτονος χώρας λόγω της συνεχιζόμενης διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου των στημένων αγώνων. Νέα ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι η 9η Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή