Γερουλάνος: Υπήρξαν πρωταθλήματα που ήταν αλλοιωμένα

Γερουλάνος: Υπήρξαν πρωταθλήματα που ήταν αλλοιωμένα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αλλοιωμένα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο παρελθόν έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γερουλάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος, αν υπάρξουν νέα συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα ήθελε να ξεκινήσει κανονικά, κάτι που πιθανότατα θα γίνει, καθώς η δικαστική έρευνα χρειάζεται χρόνο.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στην πορεία κάποια ομάδα να πέσει κατηγορία, καθώς όπως είπε, «η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να πάρει μήνες».

Τόνισε, δε, ότι προτιμά ένα πρωτάθλημα που κάνει μεταβατικές κινήσεις παρά ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα, και στο παρελθόν υπήρξαν πρωταθλήματα που ήταν αλλοιωμένα και καλύπτονταν από μια κουκούλα σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Δεν θέλουμε πρωταθλήματα στα οποία όποιος έχει χρήματα να μπορεί να επηρεάζει διαιτητές.

Αναφερόμενος στους συνδέσμους φιλάθλων, είπε ότι στήθηκαν σε λάθος βάση και τόνισε ότι η Πολιτεία θέλει να ξέρει ποιοι είναι και αν τους στηρίζει η ομάδα. Για τις λέσχες, είπε ότι θα έχουν σύνδεση με τις ομάδες, θα αναγνωρίζονται από τις ομάδες και θα λογοδοτούν τόσο απέναντι στις ομάδες όσο και απέναντι στην Πολιτεία.

Για την προχθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είπε ότι και οι δύο πλευρές έδειξαν πως όλοι θέλουν να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο και τόνισε ότι έχει μεγάλη αξία η τεχνογνωσία που προσφέρει η UEFA, η οποία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σημαντικά όσον αφορά στα στημένα παιχνίδια, στη διαιτησία, στο ντόπινγκ.

Ο υπουργός, τέλος, σημείωσε ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία, η ΕΠΟ, η Δικαιοσύνη και οι φορείς του Δημοσίου που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προχωρούν συντεταγμένα. Εξάλλου, χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου, με τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Σαρρή, Χρ. Σάββα, Κ. Βασάρα, Θ. Μπριάκο και Γ. Δούρο.

Η επιλογή και ο ορισμός διαιτητών θα αποτελεί αντικείμενο των πρώην διαιτητών. Οι ρόλοι δεν κατανεμήθηκαν, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ο Κ. Βασάρας θα αναλάβει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σ. Πιλάβιος ζήτησε αναβάθμιση της διαιτησίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως η θωράκιση και προστασία των διαιτητών, η ανακοίνωση των ορισμών και άλλα, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή