Πήρε το προβάδισμα ο επιπόλαιος ΠΑΟ

Πήρε το προβάδισμα ο επιπόλαιος ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ ψυχρολουσία του Ρεγκίνιουσεν στο 89΄ ανέβαλε για λίγες μέρες την πρόκριση του Παναθηναϊκού στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και με το υπέροχο γκολ του Λέτο από το 47΄, έφτασε πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Αθήνα με τη νίκη. Το τελικό 1-1 ενισχύει τον τίτλο του φαβορί που όλοι του έδωσαν στο άκουσμα της κλήρωσης, αλλά φυσικά θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή για να μην πέσει θύμα έκπληξης απέναντι στην ενθουσιώδη και μαχητική Οντένσε που υστερεί όμως σε ποιότητα και εμπειρία.

Αν και η ομάδα της Δανίας είχε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας, οι «πράσινοι» στάθηκαν καλά και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Προβλημάτισαν μόνο στην αρχή και στο τέλος. Αργησαν να βρουν ρυθμό και πατήματα στο ξεκίνημα του ματς, με συνέπεια να δεχθούν πίεση και ρήγματα στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να βγουν μεγάλες φάσεις για τους γηπεδούχους. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο φινάλε, όταν η κόπωση των παικτών του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με το ρίσκο που πήρε η Οντένσε, έφερε πίεση στην άμυνα του Τζόρβα. Οι Δανοί βγήκαν μπροστά, σήκωσαν πολύ ψηλά την μπάλα και δικαιώθηκαν στη φάση του 89΄, όταν ο Σαριέγκι έχασε τον προωθημένο Ρεγκίνιουσεν κι αυτός με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε. Παρά την ψυχρολουσία, υπήρχε μια ακόμη ευκαιρία για τη νίκη, αλλά τη σπατάλησε ο Κουίνσι όταν τον έβγαλε τετ α τετ ο Λέτο στο 93΄ και νικήθηκε από τον Βέσελς.

Ο Λέτο ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του αγώνα. Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 47΄, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 34΄ και 73΄, ενώ έδωσε και την ασίστ στην τελευταία φάση του αγώνα. Επαιξε από αριστερό μπακ μέχρι σέντερ φορ και έδειξε ικανός να αναλάβει ηγετικό ρόλο μετά τη φυγή του Σισέ. Πολύ καλός ήταν και ο Κατσουράνης, κυρίως στο α΄ ημίχρονο, όπως και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι, αν και ο Βάσκος δεν απέφυγε 2-3 λάθη, ένα από τα οποία στοίχισε. Ο Κουίνσι πήρε ένα 20λεπτο συμμετοχής και έδειξε καλά στοιχεία, χρειάζεται όμως περισσότερο χρόνο και δουλειά. Η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ σημαντική για τον Καραγκούνη, ο οποίος συμπλήρωσε 100 εμφανίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την εποχή και τον βαθμό ετοιμότητάς του, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Δεν εντυπωσίασε μεν, αλλά είχε τον έλεγχο και έδειξε ότι είναι σαφώς καλύτερος από την Οντένσε. Αν προσέξει στη ρεβάνς, δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85΄ Χεγκ), Γιόχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46΄ Γκίσλασον, 68΄ Τζεμπά-Τζεμπά), Καντρί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76΄ Καραγκούνης), Λέτο, Μαρίνος, Πετρόπουλος (72΄ Κουίνσι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή