Αποψη: Τιμωρία ναι, δικαιοσύνη όχι

Αποψη: Τιμωρία ναι, δικαιοσύνη όχι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και σήμερα προφυλακισμένος, ορκίζεται πως είναι θύμα μιας σκευωρίας που έστησαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ κ. Νίκος Πατέρας και ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Σταύρος Ψωμιάδης ανήγγειλε ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Οι δυο τους συμφωνούν ότι οι υποβιβασμοί των ομάδων τους έγιναν για να τελειώσει εδώ κάθε ενασχόληση της αθλητικής Δικαιοσύνης με την υπόθεση των «στημένων». Οτι την πληρώνουν για όλους.

Η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας δέχτηκε ότι ο κ. Μάκης Ψωμιάδης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Καβάλας, βασιζόμενη σε δήλωση του υιού Ψωμιάδη στον ανακριτή μετά τη σύλληψη του – δήλωση που σήμερα ο μικρός Ψωμιάδης αρνείται. Χωρίς αυτήν τη δήλωση η Καβάλα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, δεν θα διέτρεχε τον παραμικρό κίνδυνο, αφού ο κ. Γιάννης Παπακώστας, προπονητής της στο διάστημα που ερευνήθηκε, απαλλάχτηκε των κατηγοριών. Η πειθαρχική δέχτηκε ότι ο κ. Μάκης Ψωμιάδης τα έκανε όλα, χωρίς ωστόσο να εξηγηθεί το πώς τα έκανε! Αν δεχτούμε ότι η απόδειξη των πράξεών του είναι το πόρισμα της UEFA, τότε θα πρέπει σύντομα να δούμε ως κατηγορούμενους πολλούς ακόμα: στο πόρισμα περιλαμβάνονται συνολικά 41 ματς.

Το σκεπτικό του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου είναι πιο σύνθετο. Οι αθλητικοί δικαστές δέχονται ότι υπήρξαν παράνομες δραστηριότητες του Μπέου και κατά το διάστημα της τελευταίας σεζόν και υιοθετούν ως αποδείξεις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον κ. Αθανάσιο Κανελλόπουλο. Αυτή η ανάγνωση της δικογραφίας επιβάλλει στους αθλητικούς εισαγγελείς να στείλουν σύντομα στην πειθαρχική και άλλους! Ο Μπέος ακούγεται να μιλάει και με τους ιδιοκτήτες της Τρίπολης και της Κέρκυρας, π.χ. ενώ το ίδιο το πόρισμα της κ. Πόπης Παπανδρέου κάνει λόγο για συνέργειές του με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Θα τολμήσουν οι αθλητικοί εισαγγελείς να απονείμουν κατηγορίες σε όλους αυτούς; Η πειθαρχική με την απόφασή της προτρέπει: «Κάνετέ το».

Εν κατακλείδι, για τον Μπέο και τον Ψωμιάδη η χθεσινή απόφαση μοιάζει με τιμωρία. Η Δικαιοσύνη, όμως, είναι κάτι άλλο. Κι ακόμα αργεί…    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή