Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Βόλο

Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Βόλο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κληρωτίδα που θα στηθεί στη Νιόν της Ελβετίας, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου. Αμφότεροι επικράτησαν εκτός έδρας των Βαλερένγκα (2-0) και Ντιφερντάνζ (3-0).

Ο «δικέφαλος του Βορρά», όπως το 2009, έτσι και χθες, έκανε βήμα πρόκρισης μέσα στη Νορβηγία, χάρις στα γκολ των Βιεϊρίνια (71΄) και Γκαρσία (90΄). Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά καλός αμυντικά, ελάχιστες φορές κινδύνευσε, «πάγωσε» όποτε χρειάστηκε και φάνηκε να είναι πολύ καλά διαβασμένος. Ο Λαζάρ στο ντεμπούτο του ήταν από τους διακριθέντες, ξεχώρισε με τα τρεξίματα και τις τοποθετήσεις του. Ωστόσο, ο κορυφαίος της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι ήταν ο Βιεϊρίνια.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο πρώτο 15λεπτο και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Φωτάκη (1΄), Αθανασιάδη (6΄), Λαζάρ (16΄). Στη συνέχεια οι Νορβηγοί ισορρόπησαν, αλλά με εξαίρεση την ευκαιρία του Φελά (25΄) ουδέποτε απείλησαν ουσιαστικά.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε «στροφές» και προηγήθηκε. Παρά τις αλλαγές του Αντρεσεν, ο «δικέφαλος» όχι μόνο κράτησε άνετα το προβάδισμα, αλλά εδραίωσε τη νίκη του με άλλο ένα εξαιρετικό γκολ, αυτή τη φορά σε εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στην εκπνοή της αναμέτρησης.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Νόρντβικ, Μούρι, Στρανμπέργκ, Ζάγιτς (84΄ Στουρ), Σινγκ, Φελά (68΄ Νίλσεν), Ογκούντε, Λεϊ (57΄ Κονέ), Μπέρε.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (90΄ Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Λαζάρ (80΄ Τσουκαλάς), Αθανασιάδης (90΄+2΄ Παπάζογλου).

Στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε εύκολα τη Ντιφερντάνζ, ξεχνώντας για λίγο την απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τον υποβιβασμό του. Τα τέρματα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια σημείωσαν οι Σκέμπρι (67΄), Ακόστα (71΄) και Σολάκης (90΄).

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ: Βέμπερ (63΄ λ. τρ. Ιμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (71΄ Μέι), Καρόν, Λεονί, Φρανζόνι, Μπούκβιτς, Κετενμάιερ (75΄ Πέδρο Ριμπέιρο), Μπετμέρ, Γιένις, Λεμπρέσν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τομάς, Νταρμπιόν (73΄ Κάσιο), Μπρέσκα (67΄ Ακόστα), Αλβαρές, Ρόκας, Σέλεζι, Μόνχε, Σκέμπρι, Μαρτίν (84΄ Σολάκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή