Ραντεβού με την Ιστορία οι γυναίκες

Ραντεβού με την Ιστορία οι γυναίκες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη στιγμή φθάνει. Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απόψε έχει ραντεβού με την Ιστορία. Διεκδικεί στις 4 το απόγευμα, στη Σαγκάη, το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Αντίπαλός της, η Κίνα. Για πρώτη φορά ασιατική ομάδα έφθασε σε τετράδα πρωταθλήματος κόσμου και σήμερα οι Κινέζες, μπροστά στο κοινό τους, θέλουν όσο τίποτα το χρυσό μετάλλιο. Το ίδιο, όμως, θέλουν και τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση. Το έδειξαν με τις δηλώσεις τους. Χαρακτηριστική είναι αυτή της Στ. Αντωνάκου: «Θέλουμε το χρυσό και τίποτα λιγότερο εδώ που φθάσαμε».

Εκεί έφθασαν πανάξια. Στους ομίλους, επιβλήθηκαν της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρωσίας και μετά απέκλεισαν τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2008, Ολλανδία και την Ολυμπιονίκη του 2004, Ιταλία. Ηταν η πέμπτη νίκη, σε ισάριθμους αγώνες. Απομένει άλλη μία για να μιλήσει με θαυμασμό όλος ο αθλητικός κόσμος για τη μικρή και προβληματική Ελλάδα.

Τα κορίτσια έχουν εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδος στον θεσμό. Η εθνική ανδρών είχε κατακτήσει το χάλκινο το 2005. Οι Αντ. Μελιδώνη, Αντ. Ρουμπέση, Κυρ. Λιόση και Γ. Λαρά, πάντως, ήταν μέλη της ομάδας που πήρε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο του 2004.

Στους ομίλους, η Ιταλία, την οποία αποκλείσαμε σχετικά άνετα, είχε νικήσει την Κίνα 10-9. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Ειδικά όταν ο τελικός διεξάγεται μέσα στην Κίνα. Οπως, όμως, δεν σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερο το ότι πριν από, περίπου, ένα μήνα στην Τιαντζίν (Κίνα), η Ελλάδα έχασε από την Κίνα με 8-9 για τους τελικούς της Παγκόσμιας Λίγκας.

Βασικό επιθετικό όπλο της Κίνας είναι η Σουν Γιατίνγκ, γνωστή στις Ελληνίδες από τη θητεία της στον Ολυμπιακό. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισπανός, Χουάν Τζανέ.

Στον μικρό τελικό θα παίξουν, Ρωσία – Ιταλία, για την 5η θέση, ΗΠΑ – Αυστραλία και για την 7η, Καναδάς – Ολλανδία.

– Σερβία και Ιταλία θα διεκδικήσουν αύριο το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες. Οι κάτοχοι του τίτλου, Σέρβοι νίκησαν τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες, Ούγγρους με 15-14 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας έληξε 13-13, μολονότι η Ουγγαρία 15” προ της λήξης της τρίτης περιόδου προηγήθηκε 12-8. Η Ιταλία επιβλήθηκε εύκολα της Κροατίας με 9-8 και μπήκε για πρώτη φορά σε τελικό μετά το 2003. Το σκορ είναι πλασματικό. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια προηγήθηκε 3-0, 6-3, 8-4, 9-8. Τ’ άλλα αποτελέσματα: Θέσεις 5η-8η: ΗΠΑ – Γερμανία 9-8, Ισπανία – Μαυροβούνιο 10-9. 9η-10η:Αυστραλία – Καναδάς 8-6, 11η-12η: Ιαπωνία – Ρουμανία 18-15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή