Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών και ο Αλέξης Κούγιας

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών και ο Αλέξης Κούγιας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το ντόμινο των αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων», ενώ από χθες στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται οι καταγγελίες του πρώην γενικού αρχηγού της Παναχαϊκής κ. Πέτρου Σταθάκη σε βάρος του προέδρου της ομάδας κ. Αλέξη Κούγια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Σταθάκη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλ. Κούγιας του έδωσε φάκελο με 4.900 ευρώ και του ζήτησε να δωροδοκήσει τον γενικό αρχηγό της ομάδας της Χερσονήσου Μανώλη Κουβαρά προκειμένου να νικήσει η Παναχαϊκή στην Κρήτη. Οι καταγγελίες του κ. Σταθάκη προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένης Ράικου η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κούγιας είναι εκ των βασικών μαρτύρων και στην κύρια δικογραφία που αφορά τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς και το παράνομο στοίχημα. Από χθες μάλιστα βρίσκεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. «Παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν πως δεν θα γίνει τίποτα στο θέμα της καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου οι αποφάσεις δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Μπορεί να μη γίνει κάθαρση 100%, αλλά κάποια καινούργια και πιο καθαρή μέρα έρχεται και θα κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο», δήλωσε ο κ. Κούγιας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ήδη έχει υποβάλει μηνύσεις κατά του μάνατζερ Αγγελου Τραυλού αλλά και κατά του Π. Σταθάκη για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση, οι οποίες θα ζητήσει να συσχετιστούν με την προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη. Εξάλλου η πειθαρχική της Φούτμπολ Λιγκ κάλεσε σε απολογία στις 8 Σεπτεμβρίου την ΠΑΕ Παναχαϊκή και τον κ. Κούγια για την καταγγελία του Π. Σταθάκη. Επίσης η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Χρισατακόπουλος κλήθηκαν σε απολογία για πλαστή φορολογική ενημερότητα. Και στις δύο περιπτώσεις η Παναχαϊκή κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ως προς την κύρια δικογραφία που αφορά τους στημένους αγώνες στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, το Κύπελλο και την Superleague, αυτή εκκρεμεί ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή ο οποίος βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος του ΣΔΟΕ.

Στο στόχαστρο του Σώματος βρίσκονται είκοσι παράγοντες του ποδοσφαίρου και τουλάχιστον 83 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αντικείμενο της έρευνας πέραν των κινήσεων των λογαριασμών αποτελούν οι κινήσεις καρτών μέσω των οποίων παίζονταν τα στοιχήματα στους 40 χειραγωγημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα. Ηδη από τα 12 άτομα που έχουν απολογηθεί, τρεις -ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, καθώς και ο booker Βασίλης Καρακούλιας- έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με καταβολή εγγυήσεων και περιοριστικούς όρους κατά περίπτωση, ενώ από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέος κύκλος απολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή